המרק עושה ממש נפלאות לטחול ומועיל גם ללבלב. סגולה שמסייעת לריפוי סוכרת שמקורה בבעיית טחול-לבלב.
2 בטטות גדולות (אם רוצים לאכול תוך שעה- רצוי פרוסות לעיגולים)
לכסות במים
לבשל 3 שעות לפחות על הגז (אש נמוכה. אני מבשלת בין 4 ל- 8 שעות. לרוב 8 כדי להחזיר לטחול תדר מרפא של אש)
למעוך בממעך פירה ולהוסיף:
עוד מים
בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום כתושות
חצי כוס עדשים אדומות
המון עדשים שחורות מונבטות למשך יומיים
כמה גבעולי סלרי קצוצים דק מאד
כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור, מעט כורכום, כמון, וחוואייג' למרק
הפתעות שניתן להוסיף בשלב זה: זרעים בודדים של לפת, זרעי סלרי בודדים, עלים ירוקים של: בטטה מתוקה, לפת וגזר (תגדלו באדנית וגם לכם יהיו).
להמשיך לבשל אחרי רתיחה 15 דק' עד חצי שעה על אש נמוכה. לבחוש מדי פעם.
להוסיף מיד לאחר כיבוי הגז:
בצל ירוק קצוץ דק (לא חובה)
פטרוזיליה וכוזברה קצוצות דק (כ- 10 גבעולים מכל סוג)
בתיאבון!