נא או מבושל?

הגענו למסקנה מרתקת: ברוקולי וקישוא טעימים פי אלף בעודם נאים ולא מבושלים!

קישוא יותר מתוק ויותר קריספי ממלפפון. אנחנו מכורים לקישואים!

את הברוקולי הצעיר שבתמונה גידלתי בעציץ עד שפרח. טעמתי את הפרחים וטעמם מתוק כדבש, כי בפרחים יש צוף. לא רק הם טעימים. גם הגבעולים מתוקים ולא קשים מדי ללעיסה.

מצטטת כמעט מילה במילה דברים שפרסם בפייסבוק מר מור עמר:
קבלו את הירקות שאולי תופתעו לגלות עד כמה הם טעימים לאכילה בצורה הפחות שכיחה.

בישול :
קולרבי, שומר, צנונית, צנון, לפת, סלק, כרישה, בצל ירוק, עלי בייבי, חסה, תרד.

אפיה (אנטי-פסטי):
קולרבי, שומר, צנונית, לפת, גזר, ארטישוק, במיה, דלעת, כרוב ניצנים.

לאכול טרי (בסלט) :
ברוקולי, אספרגוס, זוקיני, קישוא, כרובית, שעועית טורקית, אפונת שלג (שעועית סינית), בטטה, דלעת, סלק, שורש סלרי וגבעולי סלרי כמובן, ארטישטוק, תרד, עלי סלק (מנגולד) , לפת, סלרי, בצל ירוק, עלי שום (שומית), תירס חי (לפרוס לפרוסות בלי בישול כמו פרחי חמניה ולאכול! מתוק מאד).

לפת וסלק טריים- עושים ז'וליינים דקיקים  לערבב עם מעט מיץ לימון ושום ומלח ושמן זית. להתעלף!

גב' אנה בדוס ריכטר ממליצה על ארטישוק ירושלמי חתוך דק (למשל עם קולפן) – מתוק וטעים, והחרשוף – זה ירק ממשפחת הארטישוק- נהדר כירק חי בסלט.

 

צילום תמונת ברוקולי פורח: סיגי גולן-נחמני

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכונים

סלט ירוק

המצרכים: כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון

קראו עוד »
מתכוני סגולה לריפוי

סלט שחור-ירוק

זהו סלט שעועית שחורה. מחזק מאד תיפקודי כליות. טעים מאד על אורז לבן וגם כשלעצמו. מנביטים (משרים ללילה, ובבוקר שוטפים, ושמים במסננת בארון חשוך לעוד

קראו עוד »