נבטוטים

בביתנו מנביטים את כל סוגי הקטניות. גם את אלו שמבשלים אותן, כי זה בריא וטעים יותר, ומקצר את זמן הבישול. מש עוזר למלחמה בפטרות כמו קנדידה.

השריית נבטוטים

המצרכים:

מים

קטניות קטנות להנבטה כמו: מש, אזוקי, עדשים ירוקות – מכל סוג בערך 2 כפות

 

הכלים:

לכל סוג שרוצים צריך להקצות בנפרד:

צנצנת זכוכית גדולה ריקה ונקיה (שהיתה פעם של קילו דבש או ריבה)

בקיץ צריך גם מסננת שטוחה או קעורה וקערה מתחתיהנבטוטים מוכנים לאכילה

גרב אבודה (כזו שמזמן אבדה בת זוגה)

צלחת גדולה

 

אופן ההכנה:

בצלחת גדולה בודקים כל סוג של קטניות בנפרד ומוודאים שאין בהן חרקים או אבנים קטנות ואפילו קטניות שבורות ופגומות. לאחר מכן שמים בכל צנצנת סוג אחד של קטניות. משרים אותן, כלומר ממלאים מים עד לאמצע הצנצנת, וסוגרים עם גרב למניעת כניסה מחרקים. שמים על השיש ללילה (8 שעות לפחות). בבוקר מסירים את הגרב, שופכים את המים, ועם היד עוצרים את הקטניות שלא יפלו לכיור עם המים. שוטפים עוד פעם במים חדשים, שופכים את המים שוב, וכשהקטניות לגמרי ללא מים מכסים בגרב ושולחים לארון מטבח סגור וחשוך. בערב מסירים את הגרב, שוטפים, מרוקנים את המים, ומאחסנים שוב בארון וככה עושים כל בוקר וערב. מש גדל הכי מהר, אחריו העדשים ולבסוף האזוקי. בקיץ כבר אחרי 24 שעות מההשריה במים יש נבטוט מוכן לאכילה של מש ולעיתים גם של עדשים. זה כיף גדול לראות אותם גדלים, וכיף גדול להמנע מלצרוך קופסאות פלסטיק מהסופרמרקט בגללם. בחורף הכל נובט לאט יותר. בחורף, למשל, לוקח יותר זמן לאזוקי לספוח מים ולכן לתת לשעועית האזוקי שטיפה בבוקר, ושוב למלא חצי צנצנת במים עד הערב. רק בערב לרוקן מים, לשטוף ולהשאיר מכוסה בארון סגור. בקיץ יש חשש שהאזוקי והעדשים יתקלקלו. לעומת זאת, המש עמיד מאד נגד עובש, ומכאן למדנו שהוא מועיל למלחמה בפטריות שתוקפות את הגוף. בקיץ אנו שמים עדשים ואזוקי אחרי השטיפה בבוקר במסננת מעל קערה שאליה תטפטף שארית הנוזלים ומכניסים לארון. המשך הטיפול הוא כמו בצנצנת – שטיפה בוקר ערב והכנסה לארון ללא מים.

אנו מוסיפים נבטוטים לסלטים, למרקים, לפשטידות וגם מנשנשים אותם כמו ממתקים או פיצוחים במיוחד כשהם קטנים. לפעמים כשהם גדלים יותר מדי אינם טעימים כל כך ופחות מתוקים, ולכן אנו עוצרים את גדילתם בעזרת הכנסתם למקרר. במיוחד בקיץ אנו מכניסים אותם אחרי יומיים בחוץ למקרר. מי שרוצה לאכול אותם ירוקים ישאיר אותם מחוץ לארון. האור יגרום להם להוריק וגם לגדול לאט יותר. זהירות: לעיתים חלק מהקטניות לא נובטות ולא מתרככות ונשארות קשות- יש לבדוק היטב לפני שאוכלים כדי שלא ללעוס בטעות את מה שקשה.

כיף לנו לקחת צנצנת מלאה נבטוטים קטנים מאד לטיול- הם אינם מתקלקלים בדרך ואינם צריכים מקרר- רק ממשיכים לגדול והופכים לנבטים גדולים ועבים עד הערב או עד לארוחת הבוקר של הטיול. מיותר לציין שהצנצנת חוזרת הביתה ריקה.

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכונים

לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם,

קראו עוד »
מתכונים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן ('קונדיטור') חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »