הפרעת קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז היא תופעה שכיחה, המוערכת בכ-5% עד 10% מהאוכלוסייה‏. ניתן למצוא אותה בכל שכבות הגיל‏. היא עלולה להפריע בלמידה, בעבודה, ביחסים בין-אישיים ועוד.


תאור מקרה

אלמוג הוא נער בן 16 מרחובות, האמצעי (הסנדויץ’) מבין 5 ילדים. אימו פנתה אלי לפני חצי שנה בקשר לבעיית קשב וריכוז שאובחנה אצלו. הריטלין, אותו נטל בקביעות בשנה האחרונה, לא עזר לו להתרכז או לשפר משמעותית את ציוניו. הוא ממשיך להשתעמם בקלות בשיעורים, אם כי מפריע פחות למורים. האם נשמעה מודאגת מציוניו הנמוכים ומתפקודו הלקוי בבית הספר. לדבריה, מאז נטילת הריטלין אלמוג הפך לנער עצוב, חסר תיאבון וחסר מוטיבציה.


טיפול

מבדיקת ציפורניו, לשונו ועיניו של אלמוג אובחן בקלות מקור הבעיה – רגישות למזון הפוגעת לו במערכת העיכול, ומשום כך נפגעת יכולת הקשב והריכוז. הוא רגיש מאד ל: חלב פרה, שמרים ופטריות וכן בצורה זמנית לחיטה. מזה זמן רב החיטה ידועה כגורמת לחוסר ריכוז ולערפול מחשבתי (ד”ר ויליאם דיויס/”בטן של חיטה”, ד”ר דיויד פרלמוטר/”מוח לבן”).

בנוסף לנער יש נשמה גבוהה, שקשה לה להסתגל לעולמנו, עקב חוסר אסרטיביות. בהדרגה לימדתי אותו כיצד לנהוג באסרטיביות, איך לא להיות פראייר ולעמוד על שלו, איך ליהנות מתקופה זו של הלימודים בתיכון, ולקחת את הלימודים “יותר בקלות”. הנחיתי אותו לאכול כל שעה משהו קטן בנוסף ל- 3 ארוחות גדולות, כדי לשמור על רמות מאוזנות של גלוקוז בדם. עליו להמנע מממתקים, מפריכיות אורז ומכל מה שמעלה דרסטית את רמת האינסולין בדם.

אלמוג טופל בביו-אנרגיה בעיקר במערכת העיכול ובראש לתיקון נזקי הרגישות למזון ונזקי הריטלין שפגע לו קשות בתיאבון וגם במוטיבציה הבסיסית. בתום הטיפול חש מלא באנרגיה ורעב מאד. “יופי, אקנה לך שווארמה” שמחה אימו. הסברתי לה, שמותר לו לאכול הכל, חוץ מהדברים שגורמים לו רגישות במערכת העיכול. על כן, את השווארמה יאלץ לאכול בצלחת במקום בפיתה.

עליו לחדול מארוחת בוקר של קורנפלקס עם חלב, שמחמירה את בעייתו. במקום זה יאכל פרי עם שקדים ואגוזים. לארוחת 10:00 יכין כריך מלחם שיפון ללא שמרים עם אחד מהבאים: חומוס, טחינה, סלט ביצים, גבינת עיזים, אבוקדו, חזה עוף וכד’. מזונות עתירי חלבון אלה יקרקעו את נשמתו לעולם הזה ולא יתנו לה לרחף ולברוח מהתמודדות באמצעות חולמנות או חוסר ריכוז.  כמו כן, יהא עליו ללכת יחף בבית ככל האפשר, ולפחות 10 דקות ביום בחורף.

 

תוצאות הטיפול

בתוך חודש, כשאלמוג הגיע לטיפול שלישי ואחרון, הסתבר שנעלמה לו הרגישות לחיטה. הוא דיווח שכיום חש מאושר הרבה יותר, מרוכז יותר בבית הספר  ושהתיאבון חזר לקדמותו. יחד עם זאת, עליו להמשיך להמנע ממוצרי חלב פרה, משמרים ומפטריות, ולצמצם ככל הניתן צריכת מזונות המכילים חיטה. ככלל, עליו להעדיף שיפון, כוסמין, שיבולת שועל, שעורה (גריסי פנינה), כוסמת, טף, דוחן, אמרנט, קינואה וכד’.

אחרי הטיפול האחרון עקבתי אחרי מצבו של אלמוג במשך חצי שנה. ציוניו היו הגבוהים ביותר שאי פעם קיבל, וגם ביחס לבני כיתתו דורג כמצטיין. בנוסף, אלמוג גבה מאד בתוך תקופה קצרה – ב- 11 ס”מ! כעת הוא גבוה יותר מאביו ומאחיו הגדולים. הוא הפך לנער מאושר ושמח בחלקו הרבה יותר מבעבר. במפתיע, במקביל לשיפור שחל באלמוג, אחיו הקטן החל לפרוח בלימודים והפך גם הוא למצטיין.

 

הכותבת היא סיגי גולן-נחמני

הכל קשור

ריפוי  גוף-נפש

ריבלין 11 נתניה

טלפון:     077-9343474

sigalitgn@gmail.com

בקרו באתר https://www.sigi.co.il

צילום תמונה: תמיר ישעיהו

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

תגובה אחת

  1. לכל המתעניינים במקרה, בסוף שנת הלימודים אלמוג הגיע לציונים כה גבוהים והפך למצטיין שכבתי בבית ספרו. המסקנה היא שאם מטפלים בשורש הבעיה, ולא בסימפטומים שלה, ניתן להגיע לריפוי מלא ולשיפור היכולות השכליות והאקדמיות של הילד. ריטלין לא מרפא שום דבר. על ההורים לברר האם יש לילדם רגישות למזון שפוגעת ביכולת הריכוז והלמידה שלו.

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

טיפים

ריפוי ויטיליגו

ויטיליגו (לויקודרמה) נחשב למחלת עור אוטואימונית, שבה אזורים מסוימים של העור הופכים לבהירים. בעברית היא נקראת “בַּהֶקֶת” ולעיתים “בַּהֶרֶת“. רפואה קונבנציונלית מתייחסת רק לבעיה בעור ואינה תופסת את

קראו עוד »
טור גוף-נפש

רגישות לקרינה

קרינה בתדרים מסוימים ובחשיפה ממושכת מזיקה לכולנו. מידע מפורט בנושא זה מופיע באתר www.norad4u.co.il. עם זאת, יש הרגישים יותר לקרינה מסיבות שונות. למשל, עקב חשיפת

קראו עוד »