זרעים ושתילים בחינם

%d7%a9%d7%aa%d7%99%d7%9c-%d7%a2%d7%92%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%a8%d7%99%d7%a2%d7%92%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%a8%d7%99ריחן ונענע אפשר להשריש בכלי עם מים וכשהשורש ארוך מספיק (לפחות 4 ס”מ) ניתן לשתול באדמה. בכל מקום בו יש שיח של נענע או ריחן ניתן להשיג זרעים בעונה המתאימה. בצל ירוק ניתן לשתול ביום הקניה כי מגיע עם שורשים. אפשר לקחת את הגבעולים הירוקים ולשתול רק את החלק הלבן עם השורשים.

בצל לבן או סגול– חותכים חלק של 1 ס”מ עם השורשים או 1 ס”מ מהחלק העליון כולל מעט גבעול שנבט ושותלים. בהתחלה משקים כל יום. מצמיח גבעולים יפים. כדאי לשיר לבצל כמו שבץ שר לבצל בתוכנית המיתולוגית “פרפר נחמד” הזכורה לטוב (למי שאין פנאי לראות את כל התוכנית זה בדקה 15:41).

אותו דבר ניתן לעשות עם סלק, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה ולפת רק מהחלק העליון. עיניים של תפו”א או תפו”א קטנטנים- שותלים ויוצאים יופי של תפוחי אדמה.

חסה- חותכים עלים למאכל ומשאירים כ- 3 ס”מ של עלים שמחוברים לשורש ושמים במים כך שהעלים יבלטו מעל למים. אף על פי שהשורש קטום הוא יצמיח שורשים.

כל הקטניות: שעועית כליה, שעועית שחורה או אדומה או מנומרת, חומוס, פול, אפונה, אזוקי – להנביט כמו מש ואחרי שהנבט בגודל 1 ס”מ לשתול באדמה. כך גם לגבי כוסמת (בהירה ומעט ירקרקה. לא לקנות בטעות את הקלויה שהיא בצבע חום כהה).

עוד זרעים כמו פטרוזיליה, לימון סיני, גויאבה ורודה, פסיפלורה ונבטים של אבוקדו ומנגו – אנשים רבים (כמוני) מוסרים חינם בפרויקט אגורה.

כדאי לעקוב אחרי לוח זריעה ושתילה כדי לדעת מה לשתול בכל עונה. הנה לוח שתילה זריעה לדוגמה. כדאי להביא בחשבון אם מדובר בצמח שמצריך שורשים עמוקים והרבה שטח כמו דלעת או מלפפון לפני ששותלים. אני נוהגת להתעלם מהמלצות אלה וככה גדל שיח גדול של עגבניות שרי באדנית בחלוני. עומק האדנית 10 ס”מ. העגבניות יצאו מתוקות מדבש.

בהצלחה!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכונים

נא או מבושל?

הגענו למסקנה מרתקת: ברוקולי וקישוא טעימים פי אלף בעודם נאים ולא מבושלים! קישוא יותר מתוק ויותר קריספי ממלפפון. אנחנו מכורים לקישואים! את הברוקולי הצעיר שבתמונה

קראו עוד »
מתכוני סגולה לריפוי

סלט שחור-ירוק

זהו סלט שעועית שחורה. מחזק מאד תיפקודי כליות. טעים מאד על אורז לבן וגם כשלעצמו. מנביטים (משרים ללילה, ובבוקר שוטפים, ושמים במסננת בארון חשוך לעוד

קראו עוד »