ביגלה ללא גלוטן או שמרים, מזין, קל ומהיר הכנה והכי חשוב טעים וממכר! כמה ביגלה יצאו? 2 תבניות של תנור קטן. את חלקם הכנתי בצורה של מקלות כדי לחסוך זמן. הבצק נוח לערבוב ואין צורך במערבל. עדשים אדומות אינן קטניה ואינן צריכות השריה והנבטה לפני בישולן. הן מייצגות חיים קלים! לכן אני מוסיפה מהן לכל תבשיל כמעט.
לטבעונים- ניתן להכין ללא ביצה. למשל, להחליף בזרעי צ'יה מושרים במעט מים לצורך הדבקה.
המצרכים:
1 כוס קמח ללא גלוטן (אנחנו משתמשים ב'קונדיטור')
1 כוס קמח עדשים אדומות
כף אורגנו מיובש
כף ריחן מיובש
רבע כפית מלח
שליש כפית פלפל שחור טחון
3 כפות שמן זית + 2 כפות שמן בצלחת לשימון הידיים
כפית גדושה שום כתוש
כמעט כפית מחוקה סודה לשתיה מעורבבת בביצה
3 כפות חומץ (אנחנו משתמשים רק בסינתטי)
2 או 3 כפות מים (אם הבצק יבש מדי ניתן להוסיף עוד מים)
שומשום וקצח לפיזור מעל הביגלה למי שרוצה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 200 מעלות. מערבבים חומרים יבשים ומוסיפים רטובים למעט חומץ. רק בסוף מוסיפים 3 כפות חומץ ולבחוש היטב. מתקבל בצק דביק ואוורירי. לשמן ידיים בעזרת 2 כפות שמן ששפכנו לצלחת. ליצור ביגלה (נחש דק מאד וקצר שמחברים את 2 קצותיו) או מקלות או כל צורה שרוצים. לשים במרווחים ניכרים בתבנית כי נוטים לתפוח מאד, וישר לתנור כ- 25 דקות עד חצי שעה. לחכות שיתקררו ולאחסנם בכלי אטום. בקיץ או באחסון לטווח ארוך יש לאחסן במקרר.