גבינת קש פרווה

גבינות טבעוניות קשות הן לכאורה מוצרי מזון אבל מהסוג הירוד ביותר. פעם נשארנו בלי גבינה קשה למתכון שמצריך אותה כמו סלט פירות וכנאפה. החלטתי להכין בעצמי ממוצרים שתמיד יש בבית ובתוך כמה דקות הגבינה היתה מוכנה. נשאר רק לקרר אותה ואז היא מתקשה ומוכנה לפריסה. למחרת הפרדתי בעדינות מדפנות הקופסה, הפכתי את הקופסה והגבינה נפלה בשלמותה בצורת הקופסה המרובעת לצלחת. פרסתי לקוביות של 1 ס"מ והתוצאה ממש במרקם של גבינת קש טעימה בטעם קרמל! מעבר לסוכר שבחלב הסויה- ללא תוספת סוכר במתכון. מדד מקדם הטריפה גבוה גם אם אתם לבד בבית מרוב שזה טעים. ממש טעם של פנקוטה מתוחכמת במסעדת יוקרה! בתמונה הראשית מצב הגבינה כעבור 4 שעות מרגע החיתוך שלה. שימו לב שבמתכון זה ובכל מתכוני האתר שלי אין טופו! ממה שראיתי עד כה, טופו הוא מוצר תעשייתי מותסס של סויה, שעקב תסיסה לא תקינה הוא לרוב מזוהם בעובשים ובפטרות. מצב דומה ראיתי בגיזרת הגבינות הטבעוניות משקדים ומאגוזים- מחמצת שלא עלתה יפה בלשון המעטה. ונשמרתם לנפשותיכם מאד!

 

המצרכים:

1 כוס חלב סויה וניל של תנובה (קרטון צהוב)

חצי (או יותר) חבילת גבינת סויה תנובה או עוד חצי כוס חלב סויה

1 קרם קוקוס (250 מ”ל) ללא חומרי שימור כמו AROY-D

1 כף גדושה קמח ללא גלוטן קונדיטור (זה למעשה קורנפלור)

1 שקית ג'לטין טהור של 14 גרם (רק בכשרות מהדרין, זה מגיע מדגים כשרים)

3 עד 4 כפות סירופ מייפל טבעי

כף תמצית וניל

1 ביצה במידה לארג' או אקסטרה לארג'

 

אופן ההכנה:

מרתיחים על אש בינונית ואז נמוכה חלב סויה בסיר קטן. כשמבעבע נותנים לו כמעט לגלוש. ככה משיגים טעם של קרמל! להוסיף שקית ג'לטין תוך כדי בחישה תמידית על אש נמוכה. מערבבים בקערה גבינת סויה, וקרם קוקוס. מוסיפים להם את כף הקמח ובוחשים עד להיעלמות גושים. מוסיפים לחלב הסויה המבעבע ומערבבים בהתמדה שלא יהיו גושים. טורפים עם מזלג בקערה ביצה ומוסיפים לסיר ומערבבים מהר שלא יווצרו גושי ביצה קרושה. אחרי חצי דקה מוסיפים תמצית וניל, מכבים ומשאירים מכוסה. לאחר שמתקרר הסיר לטמפרטורת החדר מעבירים לכלי מרובע. מאחסנים ללילה במקרר. בבוקר מפרידים מדפנות הכלי והופכים לצלחת שבה פורסים בצורת פרוסות או קוביות. לאחר החיתוך ניתן לכסות בקופסה המרובעת להפוך את הצלחת וכל הקוביות נכנסות לקופסה כמו במשחק טטריס.

בתיאבון!

 

 

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח