דובשניות אמיתיות עם דבש- זיכרון ילדות מתוק מראש השנה מתגשם כשממציאים מתכון טבעוני ללא גלוטן. זאת אינה טעות- המתכון ללא ביצים. קחו בחשבון שמדד מקדם הטריפה גבוה ביותר. בלי הרבה מאמץ מקבלים המון דובשניות רכות ונימוחות – בערך 3 תבניות גדולות של תנור.
המצרכים:
4 כוסות קמח ללא גלוטן (השתמשנו ב"קונדיטור" שהוא בעיקר קורנפלור)
2 כוסות קמח אורז מלא
1 סוכר וניל
כף קינמון טחון
כף הל טחון
שליש כוס דבש + חצי כוס סוכר קוקוס, או חצי כוס דבש ו- 4 כפות סוכר פירות או סוכר קנים
כוס תה גן עדן ריחני בטמפרטורת החדר +כף זרעי צ'יה
חצי כוס שמן זרעי ענבים
כפית מחוקה סודה לשתיה מומסת במעט תה גן עדן ריחני
3 כפות חומץ סינתטי
אופן ההכנה:
מחממים תנור גדול ל- 180 מעלות. מערבבים עם כף בקערת מערבל את החומרים היבשים. מוסיפים חומרים רטובים וממשיכים לערבל עם וו לישה (הוק). בסוף בסוף מוסיפים את החומץ ומערבלים היטב. לטעום מעט מהבצק בלשון כדי לוודא שמספיק מתוק. משמנים ידיים במעט שמן זרעי ענבים ויוצרים עוגיות קטנות בקוטר 2 וחצי ס"מ בערך עם שפיץ קטן בקצה. שמים בתנור ל- 10 עד 15 דקות עד שישחימו מעט. טורפים כמה שיותר לפני שייגמר! נשמר יופי במקרר אפילו חודשיים.