לביבות חמות ומתוקות. מתאימות לכל עת ובמיוחד לחנוכה. מאד משביעות כי לא ניתן לאכול יותר מ- 3. ניסינו. אינן מתאימות לבעלי בעיית כבד בגלל הטיגון.
קולפים, שוטפים ומגררים בפומפיה 3 בטטות בינוניות. מוסיפים כוס קמח אורז מלא, חצי כוס עד כוס קמח ללא גלוטן (של ‘קונדיטור’. להוסיף לפי הצורך), כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון, כפית כמון טחון, 5 שיני שום כתושות, 4 ביצים, 10 גבעולי פטרוזיליה ו- 10 גבעולי כוזברה קצוצים דק. אפשר להוסיף שקדים וזרעי דלעת וחמניה טחונים דק (בערך 2 כפות מכל אחד). יהיה טעים אם נוסיף גם 2 כפות בצל מטוגן או חצי בצל מגורר. לאחרונה מצאתי שיטה מופלאה לקיצור תהליכים שחוסכת שימוש בפומפיה- לרסק את כל הירקות והתבלינים בבלנדר!
מערבבים הכל היטב. לקראת היציקה במחבת כלביבות או כפשטידה, כדאי להוסיף כפית שטוחה מאד אבקת סודה לשתיה מומסת בכף מים לבחוש היטב ואז להוסיף 3 כפות חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי) ולבחוש היטב. אם הבלילה נוזלית הוסיפו מעט קמח.
לשמן מחבת גדולה וכבדה ב- 4 כפות שמן זרעי ענבים. לפזר את השמן עם נייר מגבת ולשמור בצד לשימונים חוזרים אחרי כל סבב לביבות. לנו זה הספיק להכנת כל הלביבות. לחילופין, אפשר להשתמש במרסס שמן רב-פעמי שממלאים אותו בשמן זרעי ענבים או שמן זית.
והמחמיר – מי שרוצה לאפות אותן בתנור- תבוא עליו הברכה. יוצא מעולה גם בתנור באפיה בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהלביבות משחימות כמו בטיגון.