לביבות בטטה (מעל 20 לביבות)

לביבות חמות ומתוקות. מתאימות לכל עת ובמיוחד לחנוכה. מאד משביעות כי לא ניתן לאכול יותר מ- 3. ניסינו. אינן מתאימות לבעלי בעיית כבד בגלל הטיגון.

קולפים, שוטפים  ומגררים בפומפיה 3 בטטות בינוניות. מוסיפים כוס קמח אורז מלא, חצי כוס עד כוס קמח ללא גלוטן (של ‘קונדיטור’. להוסיף לפי הצורך), כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור טחון, כפית כמון טחון, 5 שיני שום כתושות, 4 ביצים, 10 גבעולי פטרוזיליה ו- 10 גבעולי כוזברה קצוצים דק. אפשר להוסיף שקדים וזרעי דלעת וחמניה טחונים דק (בערך 2 כפות מכל אחד). יהיה טעים אם נוסיף גם 2 כפות בצל מטוגן או חצי בצל מגורר. לאחרונה מצאתי שיטה מופלאה לקיצור תהליכים שחוסכת שימוש בפומפיה- לרסק את כל הירקות והתבלינים בבלנדר!

מערבבים הכל היטב. לקראת היציקה במחבת כלביבות או כפשטידה, כדאי להוסיף כפית שטוחה מאד אבקת סודה לשתיה מומסת בכף מים לבחוש היטב ואז להוסיף 3 כפות חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי) ולבחוש היטב. אם הבלילה נוזלית הוסיפו מעט קמח.

לשמן מחבת גדולה וכבדה ב- 4 כפות שמן זרעי ענבים. לפזר את השמן עם נייר מגבת ולשמור בצד לשימונים חוזרים אחרי כל סבב לביבות. לנו זה הספיק להכנת כל הלביבות. לחילופין, אפשר להשתמש במרסס שמן רב-פעמי שממלאים אותו בשמן זרעי ענבים או שמן זית.

והמחמיר – מי שרוצה לאפות אותן בתנור- תבוא עליו הברכה. יוצא מעולה גם בתנור באפיה בטמפרטורה של 180 מעלות עד שהלביבות משחימות כמו בטיגון.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

סרטן

בדיקת ממוגרפיה תקינה

לאשה תושבת חו”ל התגלה גוש בשד. היא טופלה מרחוק פעם אחת. כמובן הקפידה על הנחיות התזונה שנתתי לה, והשתנתה ברמה הנפשית כמו שהנחיתי אותה. כעבור

קראו עוד »
מתכונים

ממתק לאורז

הממתק לאורז הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על אורחינו. מכינים אותנו בשבתות ובחגים ולכבוד אורחים מיוחדים. קודם מכינים אורז טעים. האהוב עלינו הוא ‘שחרזד’, שהוא

קראו עוד »
דיכאון וחרדה

החזרת שמחה לנערה בדיכאון

נערה בת 16 הגיעה לטיפולי במצב עגום עם דיכאון ממושך. לאחר שהוסרו מזונות רעילים מתפריטה (מזונות שרגישה אליהם כמו חיטה) וטופלה בביו-אנרגיה חזרה אליה שמחת

קראו עוד »