לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם, שמן זית, אגוזים לבחירתכם והתוצאה מאד מזינה, משביעה לזמן ממושך וכמו תמיד בלחם לל”ג (ללא גלוטן) אחרי אחסון במקרר יש לחמם. יום לאחר ההכנה הלחם הופך לירוק כהה. אל דאגה – זה בגלל זרעי הדלעת הטחונים.

 

המצרכים:

4 כוסות קמח לל”ג (אנו משתמשים ב’קונדיטור’)

3 כוסות קמח מזרעים מזינים למשל:

כוס עדשים אדומות טחונות

כוס זרעי דלעת טחונים

כוס זרעי חמניה טחונים או חצי חמניה וחצי שקדים טחונים (אנו משתמשים בקמח שקדים טרום מונבטים)

1/4 כפית פלפל שחור טחון (לא חובה)

4 שיני שום קטנות (לא חובה)

בצל מיובש (לא חובה)

1/2 כוס שמן זית

3 חופני אגוזים האהובים עליכם. למשל: 2 חופני פקאנים + 1 חופן אגוזי מלך (לא חובה)

חופן זיתים מגולענים (חרוזית. רצוי מצנצנת זכוכית)

2 כוסות מים (רצוי שחלק מהם יהיו מי הזיתים כי זה מוסיף טעם)

להוסיף לקראת סוף ההכנה:

3 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתיה – אין צורך במלח כי זה ממליח מספיק!

4 כפות חומץ סינתטי

 

אם רוצים בטעם פיצה– להוסיף כפית פפריקה אדומה מתוקה ו- 3 כפות אורגנו מיובש

 

אופן ההכנה:

מערבבים ידנית חומרים יבשים ומוסיפים חומרים רטובים וגם את שיני השום (שלמות- מתרסקות בתהליך הערבול) וחצי מכמות האגוזים והזיתים. בוחשים לאט וממשיכים לערבל במערבל עם וו גיטרה (K) במהירות איטית ולהגביר בהדרגה למהירה. לחמם בינתיים תנורון (תנור קטן) על 200 מעלות. להוסיף 3 כפיות שטוחות אבקת סודה לשתיה מומסות במעט מים. לערבל לאט ובהדרגה לערבל מהר. להוסיף בהדרגה חומץ תוך כדי ערבול איטי ובהדרגה מהיר. להוסיף שאר האגוזים והזיתים. ערבול קצר וישר לתבנית מוכנה עם נייר אפיה. אפשר לשטח או (בתבנית גדולה) לעצב לחמניות עם כף. לשטח בתבנית (29X26 ס”מ או גודל דומה) וישר לתנור. אחרי דקה להנמיך ל- 180 מעלות. מוכן תוך 35-30 דקות. כשמוכן ועדיין חם מזכיר בטעמו לחם אמיתי מחיטה רק שמותאם לחולי צליאק. לפרוס לפרוסות בעובי 1 ס”מ, לסדר במגש או בקופסה, ולאחסן  במקרר או במקפיא.

בתיאבון!

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

סרטן

בדיקת ממוגרפיה תקינה

לאשה תושבת חו”ל התגלה גוש בשד. היא טופלה מרחוק פעם אחת. כמובן הקפידה על הנחיות התזונה שנתתי לה, והשתנתה ברמה הנפשית כמו שהנחיתי אותה. כעבור

קראו עוד »
מתכונים

ממתק לאורז

הממתק לאורז הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על אורחינו. מכינים אותנו בשבתות ובחגים ולכבוד אורחים מיוחדים. קודם מכינים אורז טעים. האהוב עלינו הוא ‘שחרזד’, שהוא

קראו עוד »
דיכאון וחרדה

החזרת שמחה לנערה בדיכאון

נערה בת 16 הגיעה לטיפולי במצב עגום עם דיכאון ממושך. לאחר שהוסרו מזונות רעילים מתפריטה (מזונות שרגישה אליהם כמו חיטה) וטופלה בביו-אנרגיה חזרה אליה שמחת

קראו עוד »