קל מאד להכין לפת מוחמצת. סגולה בריאותית: מרפאת את שלפוחית השתן.
רצוי לבחור לפתות כמה שיותר קטנטנות. אם יש רק גדולות- לחתוך לרבעים או לחלקים קטנים עוד יותר.
לא מקלפים. משפשפים בסקוטשברייט עם קצת חומר לניקוי פירות וירקות (לשם כך אנחנו ממיסים סינטבון של פעם במים).
שוטפים היטב, קוטמים עלים, משאירים את השורש הארוך כמו זנב. אפשר לתלוש הסתעפויות שלו.
מכניסים לצנצנת גדולה ומוסיפים:
2 כפות מלח (תלוי בגודל הצנצנת – לטעום לאחר הערבוב ולהחליט אם להוסיף. בצנצנת רגילה של זיתים שמים כפית גדושה)
כף זרעי חרדל (לא חובה)
כפית פלפל אנגלי שלם
4 פלפלי שטה חריפים מיובשים (לא חובה)
4 עלי דפנה
4 שיני שום שלמות קלופות
ממלאים שלושה רבעים מהצינצנת במים שהורתחו וקוררו. רבע צינצנת נותר ממלאים בחומץ סינתטי בריכוז 5%.
את שיני השום ועלי הדפנה שמים למעלה וסוגרים את הצנצנת. מוכן לאכילה אחרי כשבועיים.
בתמונה: אני עושה פרצוף כבוש לאות הזדהות עם הלפתות הכבושות שלי.
כדאי להוסיף חתיכת סלק וככה הכל נצבע בוורוד מושך ויפה יותר.