מוס מהאגדות

מוס פרווה, ללא גלוטן, מהיר הכנה. בלי לפסטר, בלי להפריד, בלי להקציף ואז לקפל פנימה לתוך הקצף (מילים שמעלות אצלי זכרונות נשכחים מסעיפים פסיכיאטריים רדומים). אפשר להכין בטעמים: וניל, שוקולד וסגול לילך ללא צבע מאכל. מוס השוקולד הראשון הוכן 10 דקות לפני כניסת שבת באלתור רגעי, ולשמחתי הספקנו לרשום בדייקנות את המרכיבים. מחזיק מעמד במקרר לפחות 5 ימים כי אינו מכיל ביצים או חלב.

קונים כל מה שנחוץ ואז בתוך דקות מתהווה הקסם לנגד עינינו המשתאות. יש בו מעט סוכר כלומר רק מה שבאבקת הפודינג. השאר מתיקות מדבש או מחמאת הבוטנים וחמאת האגוזים. מתקבלות 10 קינוחיות בינוניות שקוצרות המון מחמאות מהאורחים ההמומים שהמוס אינו חלבי, וקריאות התפעלות מהילדים שמכריזים: “אמא, את גאון קולינרי”. אורחת שהתנגדה לאכול קינוח מתוק ורצתה רק ביס, לא הצליחה להפסיק אחרי ביס אחד, אכלה קינוחית שלמה ודרשה מיד לראות את המתכון.

אזהרה: מדד מקדם הטריפה גבוה כשיש ילדים בבית. תשארו בערך עם שני שליש הכמות המקורית. אם יש יותר משני ילדים בבית נא הכינו כמות כפולה, אחרת… תישארו ללא קינוחיות מוס בכלל עד להגעת האורחים…

עצה אקולוגית: הקינוחיות הן לכאורה חד פעמיות, ואולם איננו זורקים אותן אלא שוטפים ומשתמשים בן שוב ושוב כמו כלי רב פעמי.

 

מוס שוקולד 

המצרכים:

1 חבילת פודינג וניל (ניסינו עם פודינג שוקולד ויצא פחות מוצלח)

1 קרם קוקוס (250 מ”ל. אם אין אפשר נוזל קוקוס) ללא חומרי שימור כמו AROY-D

1 גבינת ‘סויה אלטרנטיב’ של ‘תנובה’ בטעם טבעי

2 כפות  חמאת בוטנים (100% של ‘מעולה’)

2 כפות חמאת אגוזי נמר,  אגוזי לוז וקשיו של SHELLY’S

3 כפות גדושות קקאו משובח

1 כף דבש נוזלי (אפשר לשים יותר למי שאוהב מתיקות)

כפית תמצית רום

אופציה לקישוט: קרוקנט אגוזי לוז או פירות טריים (תות, דובדבן, אוכמניות וכד’)

 

אופן ההכנה:

מערבלים הכל במערבל (מיקסר) במהירות נמוכה ואז גבוהה עד להשגת מרקם אחיד של מוס. מוזגים לקינוחיות בינוניות. אפשר לקשט בקרוקנט אגוזי לוז או בפירות טריים.

 

מוס סגול לילך 

המצרכים:

1 חבילת פודינג וניל

1 קרם קוקוס או נוזל קוקוס ללא חומרי שימור כמו AROY-D

1 גבינת ‘סויה אלטרנטיב’ של ‘תנובה’ בטעם טבעי

1 כף  חמאת בוטנים (100% של ‘מעולה’)

1 בטטה סגולה בינונית (נמכרת בשוק נתניה וגם בשופרסל) קלופה ומבושלת במעט מים עד לריכוך מלא

1 כף דבש נוזלי (אפשר לשים יותר למי שאוהב מתיקות)

1 כפית תמצית וניל או כף סירופ מי ורדים (לא תמצית)

אופציה לקישוט: קרוקנט אגוזי לוז או פירות טריים (תות, דובדבן, אוכמניות וכד’). אוכמניות הכי מתאימות לקישוט כי הן סגולות.

אופן ההכנה:

מערבלים הכל במערבל (מיקסר) במהירות נמוכה ואז גבוהה עד להשגת מרקם אחיד של מוס. מוזגים לקינוחיות בינוניות. אפשר לקשט בקרוקנט אגוזי לוז או בפירות טריים.

 

מוס וניל

המצרכים:

1 חבילת פודינג וניל

1 קרם קוקוס או נוזל קוקוס ללא חומרי שימור כמו AROY-D

1 גבינת ‘סויה אלטרנטיב’ של ‘תנובה’ בטעם טבעי

2 כפות  חמאת בוטנים (100% של ‘מעולה’)

1 בטטה מתוקה כתומה קלופה ומבושלת במעט מים עד לריכוך מלא (להשתדל שלא תהיה סיבית) או בננה גדולה בשלה. אפשר לנסות לשים אבוקדו ולקבל אותה תוצאה. טרם ניסינו.

1 כף דבש נוזלי (אפשר לשים יותר למי שאוהב מתיקות)

כפית תמצית וניל

אופציה לקישוט: קרוקנט אגוזי לוז או פירות טריים (תות, דובדבן, אוכמניות וכד’) או תלתלי שוקולד – מגררים בפומפיה דקה מעט שוקולד פרווה מריר איכותי 70% מוצקי קקאו ומעלה ומפזרים מעל למוס.

לחילופין, אפשר לערבב מעט מאד מי בישול של סלק במעט פודינג וניל שנשאר בקערה לאחר מזיגה לקינוחיות וככה מקבלים צבע ורוד משגע ואותו שופכים מעל לפודינג שבקינוחיות. כדאי לערבב את הצבע האדום עם קיסם וליצור מערבולת צבעונית.

 

אופן ההכנה:

מערבלים הכל במערבל (מיקסר) במהירות נמוכה ואז גבוהה עד להשגת מרקם אחיד של מוס. מוזגים לקינוחיות בינוניות. אפשר לקשט בקרוקנט אגוזי לוז או בפירות טריים.

 

קינוחי כוסות כמו בבתי מלון או באולמות אירועים – ילדים מתנפלים על זה!

המצרכים:

שקית ג’לטין בכשרות בד”ץ בלבד (ככה הוא מופק מדגים ולא מדבר אחר) מומסת בחצי כוס מים רותחים

לפודינג:

1 חבילת פודינג וניל

1 קרם קוקוס או נוזל קוקוס ללא חומרי שימור כמו AROY-D

1 גבינת ‘סויה אלטרנטיב’ של ‘תנובה’ בטעם טבעי

1 סוכר וניל

 

לג’לי:

4 בטטות סגולות קלופות ומבושלות בכוס  מים עד לריכוך מלא. אין צורך בבטטות. צריך רק את מי הבישול שלהן.

1 סוכר וניל

כף סוכר פירות או סוכר קנים

אפשר גם להוסיף  כף מי ורדים (לא תמצית מרירה)

 

אופן ההכנה:

להכין מראש, כי לוקח לזה זמן להתקרר לטמפרטורת החדר, שקית ג’לטין מומסת בחצי כוס מים רותחים. כשמגיעה לטמפרטורת החדר שופכים חצי ממנה לתערובת הפודינג.

לחצי השני של הג’לטין המומס להוסיף שקית סוכר וניל וכף סוכר פירות או סוכר קנים ויבחש עד להמסה מלאה של הסוכר. לערבב את זה עם הנוזלים (בערך כוס) של מיצוי הבטטות. מי שאוהבת מתיקות וגם טעם של מי ורדים (מומלץ!) יכול להוסיף כף מי ורדים ולבחוש.

מערבלים מצרכי הפודינג במערבל (מיקסר) במהירות נמוכה ואז גבוהה עד להשגת מרקם אחיד של מוס. מוזגים לקינוחיות קטנות ושקופות. מתקבלות כ- 15 קינוחיות. שמים במקרר.

לאחר כחצי שעה של קירור להוציא קינוחיות מהמקרר. לשפוך מעל לפודינג את הנוזל הסגלגל בצורה אחידה לכל קינוחית. להחזיר למקרר לקירור של לפחות שעתים לשם התיצבות/הקרשה.

למבקשים ג’לי ירוק– צבע מאכל ירוק מושג מבישול של סירפדים במעט מים. הסירפד תומך בכליות ועוזר ליצר המוגלובין ומתאים לרוב בני האדם. אפשר לבשל 10 סירפדים (גבעולים ועלים) שניקטפו בשדה ולא בצידי הדרכים (העיריה מרססת שם בקוטלי עשבים) ב- 2 כוסות מים עם 3 תרמילי הל שלמים עד לרתיחה ואז להנמיך אש לעוד 10 דקות של בעבוע עדין. מכסים עד שיתקרר. כעבור שעתיים הנוזל הופך לצבע ירוק כהה. אחר כך ניתן להרתיח רק את הכמות שרוצים מספיק בערך כוס או כוס וחצי ובתוכה לערבב שקית ג’לטין, 2 כפות סוכר פירות/קנים.

למבקשים מוס ירוק– אותו מתכון למוס ועוד כף דבש נוזלי וכף גדושה חמאת זרעי דלעת (של שקד התבור, למשל). צבע מרשים ביותר! במיוחד בשילוב עם מוס סגול!

מזכירה שוב עצה אקולוגית: הקינוחיות הן לכאורה חד פעמיות, ואולם איננו זורקים אותן אלא שוטפים ומשתמשים בן שוב ושוב כמו כלי רב פעמי.

בתיאבון!

 

צילום תמונות: סיגי גולן-נחמני

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

סרטן

בדיקת ממוגרפיה תקינה

לאשה תושבת חו”ל התגלה גוש בשד. היא טופלה מרחוק פעם אחת. כמובן הקפידה על הנחיות התזונה שנתתי לה, והשתנתה ברמה הנפשית כמו שהנחיתי אותה. כעבור

קראו עוד »
מתכונים

ממתק לאורז

הממתק לאורז הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על אורחינו. מכינים אותנו בשבתות ובחגים ולכבוד אורחים מיוחדים. קודם מכינים אורז טעים. האהוב עלינו הוא ‘שחרזד’, שהוא

קראו עוד »
דיכאון וחרדה

החזרת שמחה לנערה בדיכאון

נערה בת 16 הגיעה לטיפולי במצב עגום עם דיכאון ממושך. לאחר שהוסרו מזונות רעילים מתפריטה (מזונות שרגישה אליהם כמו חיטה) וטופלה בביו-אנרגיה חזרה אליה שמחת

קראו עוד »