מוס מהאגדות

מוס פרווה, ללא גלוטן, מהיר הכנה. בלי לפסטר, בלי להפריד, בלי להקציף ואז לקפל פנימה לתוך הקצף (מילים שמעלות אצלי זכרונות נשכחים מסעיפים פסיכיאטריים רדומים). אפשר להכין בטעמים: וניל, שוקולד וסגול לילך ללא צבע מאכל. מוס השוקולד הראשון הוכן 10 דקות לפני כניסת שבת באלתור רגעי, ולשמחתי הספקנו לרשום בדייקנות את המרכיבים. מחזיק מעמד במקרר לפחות 5 ימים כי אינו מכיל ביצים או חלב.

קונים כל מה שנחוץ ואז בתוך דקות מתהווה הקסם לנגד עינינו המשתאות. יש בו מעט סוכר כלומר רק מה שבאבקת הפודינג. השאר מתיקות מדבש או מחמאת הבוטנים וחמאת האגוזים. מתקבלות 10 קינוחיות בינוניות שקוצרות המון מחמאות מהאורחים ההמומים שהמוס אינו חלבי, וקריאות התפעלות מהילדים שמכריזים: “אמא, את גאון קולינרי”. אורחת שהתנגדה לאכול קינוח מתוק ורצתה רק ביס, לא הצליחה להפסיק אחרי ביס אחד, אכלה קינוחית שלמה ודרשה מיד לראות את המתכון.

אזהרה: מדד מקדם הטריפה גבוה כשיש ילדים בבית. תשארו בערך עם שני שליש הכמות המקורית. אם יש יותר משני ילדים בבית נא הכינו כמות כפולה, אחרת… תישארו ללא קינוחיות מוס בכלל עד להגעת האורחים…

עצה אקולוגית: הקינוחיות הן לכאורה חד פעמיות, ואולם איננו זורקים אותן אלא שוטפים ומשתמשים בן שוב ושוב כמו כלי רב פעמי.

 

מוס שוקולד 

המצרכים:

1 חבילת פודינג וניל (ניסינו עם פודינג שוקולד ויצא פחות מוצלח)

1 קרם קוקוס (אם אין אפשר נוזל קוקוס) ללא חומרי שימור כמו AROY-D

1 גבינת ‘סויה אלטרנטיב’ של ‘תנובה’ בטעם טבעי

2 כפות  חמאת בוטנים (100% של ‘מעולה’)

2 כפות חמאת אגוזי נמר,  אגוזי לוז וקשיו של SHELLY’S

3 כפות גדושות קקאו משובח

1 כף דבש נוזלי (אפשר לשים יותר למי שאוהב מתיקות)

כפית תמצית רום

אופציה לקישוט: קרוקנט אגוזי לוז או פירות טריים (תות, דובדבן, אוכמניות וכד’)

 

אופן ההכנה:

מערבלים הכל במערבל (מיקסר) במהירות נמוכה ואז גבוהה עד להשגת מרקם אחיד של מוס. מוזגים לקינוחיות בינוניות. אפשר לקשט בקרוקנט אגוזי לוז או בפירות טריים.

 

מוס סגול לילך 

המצרכים:

1 חבילת פודינג וניל

1 קרם קוקוס או נוזל קוקוס ללא חומרי שימור כמו AROY-D

1 גבינת ‘סויה אלטרנטיב’ של ‘תנובה’ בטעם טבעי

1 כף  חמאת בוטנים (100% של ‘מעולה’)

1 בטטה סגולה בינונית (נמכרת בשוק נתניה וגם בשופרסל) קלופה ומבושלת במעט מים עד לריכוך מלא

1 כף דבש נוזלי (אפשר לשים יותר למי שאוהב מתיקות)

1 כפית תמצית וניל או כף סירופ מי ורדים (לא תמצית)

אופציה לקישוט: קרוקנט אגוזי לוז או פירות טריים (תות, דובדבן, אוכמניות וכד’). אוכמניות הכי מתאימות לקישוט כי הן סגולות.

אופן ההכנה:

מערבלים הכל במערבל (מיקסר) במהירות נמוכה ואז גבוהה עד להשגת מרקם אחיד של מוס. מוזגים לקינוחיות בינוניות. אפשר לקשט בקרוקנט אגוזי לוז או בפירות טריים.

 

מוס וניל

המצרכים:

1 חבילת פודינג וניל

1 קרם קוקוס או נוזל קוקוס ללא חומרי שימור כמו AROY-D

1 גבינת ‘סויה אלטרנטיב’ של ‘תנובה’ בטעם טבעי

2 כפות  חמאת בוטנים (100% של ‘מעולה’)

1 בטטה מתוקה כתומה קלופה ומבושלת במעט מים עד לריכוך מלא (להשתדל שלא תהיה סיבית) או בננה גדולה בשלה. אפשר לנסות לשים אבוקדו ולקבל אותה תוצאה. טרם ניסינו.

1 כף דבש נוזלי (אפשר לשים יותר למי שאוהב מתיקות)

כפית תמצית וניל

אופציה לקישוט: קרוקנט אגוזי לוז או פירות טריים (תות, דובדבן, אוכמניות וכד’) או תלתלי שוקולד – מגררים בפומפיה דקה מעט שוקולד פרווה מריר איכותי 70% מוצקי קקאו ומעלה ומפזרים מעל למוס.

לחילופין, אפשר לערבב מעט מאד מי בישול של סלק במעט פודינג וניל שנשאר בקערה לאחר מזיגה לקינוחיות וככה מקבלים צבע ורוד משגע ואותו שופכים מעל לפודינג שבקינוחיות. כדאי לערבב את הצבע האדום עם קיסם וליצור מערבולת צבעונית.

 

אופן ההכנה:

מערבלים הכל במערבל (מיקסר) במהירות נמוכה ואז גבוהה עד להשגת מרקם אחיד של מוס. מוזגים לקינוחיות בינוניות. אפשר לקשט בקרוקנט אגוזי לוז או בפירות טריים.

הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח