זהו סירופ מתוק בטעם ורדים. מיועד לשימוש בתוך קינוחים ולפעמים סתם כמשקה כמו סירופ שממתיק את המים, במיוחד למי שאיבד אמון בבני אדם ולכן צריך לתקן את מעטפת הלב.
מוהלים 2 כפיות מהסירופ בכוס מים ויש לכם מי ורדים מרגיעים וטעימים.
אפשר להכין כמות קטנה אבל אין טעם, כי זה מתחסל מהר מדי במיוחד כשבאים אורחים.
מבשלים יחד 3 וחצי קילו סוכר וליטר וחצי מים, בוחשים מדי פעם. אחרי רתיחה מנמיכים אש, מוסיפים כוס חומץ סינתטי (או מיץ לימון סחוט טרי) ו- 3 בקבוקונים קטנים של תמצית ורדים, שקונים בחנויות של תבלינים, וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות.
אין צורך לאחסן במקרר. אינו מתקלקל אפילו בקיץ. לבקבק בבקבוקי זכוכית אחרי שיתקרר (כדאי להיעזר במשפך) ולשמור כדי לתת במשלוחי מנות בפורים או כמתנות לקרובים בחגים.
הערה חשובה: אם יצא לכם סירופ בטעם סוכר, כנראה שקניתם את התמציות מהסוג הירוד שאינן מרוכזות מספיק.