מרק עדשים קטיפתי

גרסה מהירת הכנה, משגעת ומפתיעה בטעמה, משביעה  וקלה לעיכול של מרק החרירה המרוקאי או גירסה מקוצרת של האשרשתה הפרסי. עדשים מבושלות במים והרבה בצל מטוגן. מי שאוהב חמוץ יוסיף לימון שמשדרג את הטעם לדליקטס אמיתי, לדעתי. מי שרוצה יוסיף חומוס ושעועית מונבטים ומבושלים (לבשל אותם קודם ורק אז להוסיף עדשים). המהדרין מבין יוצאי העדה הפרסית יוסיפו אטריות אורז עבות וכמה לימונים פרסיים שחורים מיובשים (להשרות ללילה, לחתוך, להוציא גרעינים, להוסיף מי השריה למרק) כדי שזה יהיה ממש אשרשתה פרסי אמיתי.

המרק מספיק ל- 15 מנות לפחות.

 

המצרכים:

חצי קילו עדשים ירוקות מושרות ללילה ומונבטות יום שלם בנוסף

3 כפות עדשים אדומות

3 וחצי  ליטרים מים

2 כפות מלח

כף פלפל שחור

2 כפות כמון מזרחי טחון

כף כורכום

כף קמח ללא גלוטן של ‘קונדיטור’ (אפשר 2 כפות למי שאוהב מרק מאד סמיך) + חצי כוס מים

5 בצלים גדולים מאד קצוצים כמו לסלט

10 שיני שום קלופות פרוסות

חצי כוס שמן זית או שמן זרעי ענבים

לפחות רבע צרור פטרוזיליה

לפחות רבע צרור כוזברה

לפחות רבע חבילה גבעול ועלי סלרי

למי שאוהב חמוץ: 2 לימונים סחוטים. במקום להוסיף למרק ניתן לשים ברוטביה וכל אחד ימזוג לעצמו, כי ילדים, למשל, כלל לא אוהבים גירסה חמוצה של המרק.

למי שאוהב מתוק- כף סוכר פירות

 

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר גדול ועמוק את הבצל בשמן עד להזהבה מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה דק’ עד להזהבתו. מוציאים לקערה. שמים בסיר את המים והעדשים הירוקות. לאחר בעבוע שוטפים עדשים אדומות ומוסיפים. מדי פעם בוחשים. מערבבים את הקמח חצי כוס מים עד להיעלמות הגושים. שופכים לסיר ובוחשים. קוצצים את כל העשבים דק ומוסיפים לסיר עם התבלינים. כשהעדשים התרככו כולל האדומות מוסיפים בצל ושום מטוגנים ובוחשים. אחרי הבעבוע מכבים את האש. זה הזמן להוסיף אטריות אורז רחבות למי שרוצה. לבשל על אש קטנה 5 דקות, לכבות את הגז והאיטריות ממשיכיות להתנפח ולהתרכך. לפתוח מכסה אחרי כ- 10 דקות. קחו בחשבון, שאם מוסיפים חבילה שלמה היא די “שותה” את נוזלי המרק… מתקבל תרביח של עדשים ואטריות ללא זכר למרק.

בגמר הבישול למזוג לקעריות וכל אחד יוסיף לעצמו לימון כאוות נפשו.

מי שרוצה מרק ייחודי יכול להוסיף יוגורט עיזים או כבשים או יוגורט סויה במקום מיץ הלימון.

בתיאבון!

 

 

 

הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח