זוהי גירסה טעימה מאד של זביון (קינוח מחלמונים וסוכר) שבה החלמונים עוברים תהליך דמוי פיסטור.
המצרכים:
4 חלמונים (רצוי בטמפרטורת החדר. אם לא הכנתם אתמול קרמבו, שימרו את החלבונים הנותרים להכנת הקרמבו של מחר, או לפשטידה,לחביתה, לפבלובה וכדומה)
2 כפיות סוכר פירות ושתי טיפות תמצית וניל או, במקומם, שקית סוכר וניל
הכלים:
כף
פינג’ן
4 כוסיות קטנות כמו של גמדים
4 כפיות קטנטנות
אופן ההכנה:
מדליקים אש נמוכה מאד, ושמים עליה פינג’ן ובתוכו המצרכים. בוחשים בהתמדה עד שהנוזל הצהוב מתחיל להיקרש קצת בדפנות. ממשיכים לבחוש מהר עוד דקה או שתי דקות, עד שעולים אדים מהפינג’ן. מבקשים ממבוגר לטבול אצבע ולראות אם זה חם ממש (50 מעלות צלזיוס בערך). אם זה ממש חם אז לכבות את האש. למזוג לכוסיות את הזהביון (זביון בצבע זהב) הנוזלי ולשתות ל א ט ל א ט או לאכול בכפיות קטנטנות.
אפשר לשיר שירים על שלגיה: “חורפים שבעה חיכינו לך…”