זהביון גמדי (4 מנות)

זוהי גירסה טעימה מאד של זביון (קינוח מחלמונים וסוכר) שבה החלמונים עוברים תהליך דמוי פיסטור.

המצרכים:

4 חלמונים (רצוי בטמפרטורת החדר. אם לא הכנתם אתמול קרמבו, שימרו את החלבונים הנותרים להכנת הקרמבו של מחר, או לפשטידה,לחביתה, לפבלובה וכדומה)

2 כפיות סוכר פירות ושתי טיפות תמצית וניל  או, במקומם, שקית סוכר וניל

 

הכלים:

כף

פינג’ן

4 כוסיות קטנות כמו של גמדים

4 כפיות קטנטנות

 

אופן ההכנה:

מדליקים אש נמוכה מאד, ושמים עליה פינג’ן ובתוכו המצרכים. בוחשים בהתמדה עד שהנוזל הצהוב מתחיל להיקרש קצת בדפנות. ממשיכים לבחוש מהר עוד דקה או שתי דקות, עד שעולים אדים מהפינג’ן. מבקשים ממבוגר לטבול אצבע ולראות אם זה חם ממש (50 מעלות צלזיוס בערך). אם זה ממש חם אז לכבות את האש. למזוג לכוסיות את הזהביון (זביון בצבע זהב) הנוזלי ולשתות ל א ט   ל א ט  או לאכול בכפיות קטנטנות.

אפשר לשיר שירים על שלגיה: “חורפים שבעה חיכינו לך…”

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכונים

לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם,

קראו עוד »
מתכונים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’) חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »
מתכונים

סלט ירוק

המצרכים: כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון

קראו עוד »