פבלובה (10 מנות בניכוי מדד מקדם הטריפה)

זוהי מנה מושקעת עם שלושה מרכיבים, שהשילוב ביניהם גורם להרגיש בגן עדן או לפחות כמו במסעדת יוקרה.

הערה חשובה להורים: בסיס הפבלובה הוא מרנג ודומה להפליא לקרמבו. יש להתחשב מראש במדד מקדם הטריפה (נוסח מעודכן ומשולב התשמ"ה, בכפוף לחוזר מנכ"ל). אם יש בבית 2 ילדים מדד מקדם הטריפה (סעיף 3 ג' למטה) אומר שיחמסו לכם  4 בסיסי פבלובה. על כן מראש תכינו 4 בצורת קרמבו וראו בכך קורבן תודה או מעשר לטובת הילדים. איפה הבעיה? אחרי הקרבת הקורבן תגלו שיד נעלמה חמסה עוד כמה, כי לא ניתן לעמוד בפיתוי. על כן הוחלט על עדכון מדד מקדם הטריפה בביתנו ל- 3 קרמבואים לכל ילד. לפיכך, בסופו של יום תמצאו את עצמכם עם 10 בסיסי פבלובה, במקרה הטוב.

אי אפשר להעביר טעמים בתמונה ולכן, הודות לזרעי הצ'יה, כששולחים את התמונה למכרים, נראה להם שאנו אוכלים קויאר ברוטב יוקרתי עם דג מטיאס הולנדי… במקום קרם שעשוי מפודינג וניל ויוגורט עיזים (או גבינת סויה תנובה) אפשר לשים רק יוגורט עיזים או יוגורט סויה של תנובה עם או בלי פירות יער או תותים או אפרסקים.

 

קרמבואים

המצרכים:

לבסיס המרנג:

4 חלבונים

קורט מלח

חצי כוס סוכר פירות (פרוקטוזה)

כפית תמצית וניל

כף קצת גדושה קורנפלור (או קמח נטול גלוטן)

כף חומץ סינתטי

לקרם:

1 פודינג ונילבסיסי פבלובה

1 יוגורט עיזים 400 מ"ל (השתמשנו בזה של גבינות השומרון שהוא מוצק וסמיך) או 2 מיכלי גבינת סויה תנובה (כל אחד 250 גרם)- ראו מתכון נוסף בהמשך לקרם פרווה.

אפשרות: כף גדושה זרעי צ'יה להסמכה נוספת (לא חובה)

ריבה מעל לקרם: ריבת תותים, אפרסקים שזיפים, דובדבנים או כל ריבה שרוצים. רצוי לבחור ריבה כהה או אדומה- הצבע הכהה נראה יפה יותר על הקרם הלבן.

אנחנו בישלנו 5 אפרסקים חתוכים לרבעים עם 4 כפות סוכר פירות, והוספנו בגמר הריכוך שלהם מעט סירופ מי ורדים. יצא נפלא.

ניתן לקשט בפירות העונה הטריים כמו תותים, דובדבנים או משמשים.

אם רוצים קרם בצבע ורוד ניתן להוסיף לקרם כף ריבת תותים או דובדבנים או כל פרי כהה אחר. לחילופין, כמה טיפות ממי בישול של סלק יהפכו את הקרם מלבן לורוד.

 

הכלים:פבלובה בהכנה

קערת מערבל (מיקסר) + וו המערבל המיועד להקצפה (להכנת המרנג ולהכנת הקרם)

מרית20160605_115549

2 כפות

כפית

כוס

2 תבניות גדולות לתנור גדול

2 דפי נייר אפיה

 

אופן ההכנה:

שעה לפני ההכנה להוציא מהמקרר ביצים, כי רצוי שיגיעו לטמפרטורת החדר. לשבור ולהפריד ולקחת רק חלבונים (לשים אותם בקערת המערבל). את החלמונים לשמור מכוסים בקערית במקרר לזהביון שנעשה מחר! לחמם תנור לדרגת חום 160 מעלות צלזיוס. לערבב את החלבונים בקערת המיקסר עם קורט מלח – בתחילה במהירות נמוכה. כשמתחיל להיווצר קצף עוברים למהירות גבוהה עד שהקצף מלבין והבועות קטנות. מוסיפים בהדרגה את הסוכר בעזרת כף, לאט לאט, בעוד המערבל פועל במהירות גבוהה. הקצף מלבין עוד יותר והופך סמיך ומבריק. מוסיפים קורנפלור ללא גושים (אפשר דרך מסננת קטנה ודקיקה) בהדרגה לקצף ואחריו כפית תמצית וניל וגם כף חומץ _אם נשפך לכם בטעות קצת יותר מכף חומץ- לא נורא) בזילוף איטי. ממשיכים לערבל עוד כחצי דקה. שמים ניר אפיה על כל תבנית. משתמשים בחצי מכמות הקצף ליצירת כמה קרמבואים (לפי מדד מקדם הטריפה). יוצקים בכף על כל אחד מניירות האפיה כ- 10 עיגולים או ריבועים או כל צורה שיוצאת בערך בקוטר 3 עד 4 ס"מ ובגובה של לא יותר מ- 1 ס"מ. אלה יהיו בסיסי המרנג לפבלובה.  את הקרמבואים ניתן ליצוק אותו דבר רק בגובה של עד 3 ס"מ.

להכניס לחלק העליון של התנור.  אחרי כשעה נמשוך כל תבנית אלינו בזהירות עם מגבת יבשה או עם כפפות חסינות חום, ונהפוך כל בסיס פבלובה או קרמבו בעזרת היד או עם כף לצידו השני כדי שייאפה בצורה אחידה. נמשיך באפיה עוד שעה לפחות. אם יש ממש השחמה להנמיך טמפרטורה ל- 140 מעלות צלזיוס.

כשמכינים 2 תבניות בו זמנית צריך לשנות אחרי שעה את המיקום שלהן ולשים את העליונה למטה ואת התחתונה למעלה, לשם אפיה אחידה בשתיהן. להמשיך לאפות עוד שעה ויותר.

שוטפים את הקערה של המערבל ואת המקצף (וו המערבל המיועד להקצפה). את הקרם מכינים בדומה לגלידת עיזים. שמים את היוגורט ועליו את אבקת הפודינג.

מוסיפים אם רוצים זרעי צ'יה. אם רוצים קרם בצבע ורוד ניתן להוסיף למערבל כף ריבת תותים או דובדבנים או כל פרי כהה אחר.

מערבלים במערבל את הפודינג עם היוגורט למשך כ- 2 דקות במהירות גבוהה (בשניות הראשונות מהירות נמוכה כדי למנוע השפרצה).

לפני כיבוי התנור ניתן להוציא בסיס פבלובה ולטעום. "טועם המלך" (הראשון שטועם) יחליט אם הוא מוכן. אם החלק הפנימי קשה סימן שמוכן! הקרמבו יהיה עדין רך במרכזו וטוב שכך.

להשאיר בתנור המכובה עוד כחצי שעה, ואז להעביר לצנצנת זכוכית עם דף אחד של מגבת נייר שיספוג לחות מיותרת. לאטום היטב מפני כניסת אויר! מי שלוקח בסיס פבלובה יסגור מיד כדי למנוע רטיבות. אין לאחסן בסיסי פבלובה לצד קרמבואים באותה צנצנת. גם לא צריך, כי לא נשאר מה לאחסן.

 

עם השנים עשינו לעצמנו קיצורי דרכים. למשל, קניית פבלובות מוכנות (8 יחידות במארז) ומילויין.

למילוי השתמשנו בקרם וניל פרווה וטעים מאד שהוכן בתוך דקה:

פודינג וניל

1 גבינת סויה תנובה

1 גביע יוגורט סויה בטעם וניל של תנובה

1 קרם קוקוס (250 מ"ל) ללא חומרי שימור כמו AROY-D

אפשר להוסיף בערך חצי כפית או כפית גרד מקליפת לימון

 

מערבלים אותם יחד במערבל עם  וו הקצפה  או  בעזרת כף.

לקבלת קרם שוקולד: ניתן להוסיף 1 שקית סוכר וניל וכף או שתי כפות קקאו ולהקציף עוד כמה שניות.

למה לא מראש להקציף עם פודינג שוקולד? כי טעמו ירוד לעומת פודינג הווניל.

קישטנו בתותים טריים, באוכמניות טריות, בפרחי מאכל כמו אמנון ותמר קטנטנים, ובסוף קישטנו גם בסירופ תותים קל להכנה. יצא חלומי!

 

סירופ תותים:

כוס מים

כוס סוכר

2 כפות חומץ סינתטי

כף קמח ללא גלוטן ('קונדיטור')

בוחשים שלא יהיו גושים. מבשלים תוך כדי בחישה על אש גבוהה ואז מנמיכים אחרי בעבוע. מוסיפים  את התותים (כמה? בערך 15 עד 30).

מבשלים על אש נמוכה עוד 10 דקות תוך בחישה קלה מדי פעם.

הסירופ מוכן וניתן לזלף אותו על הפבלובה מעל לקרם אחרי שיתקרר לטמפרטורת החדר.

אין להכין פבלובות מראש אלא רק בעת ההגשה, אחרת המרנג נמס ומתרכך מדי.

בתיאבון!

 

 

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מרקים

דוּר (6-4 מנות)

דוּר (הוגים אותו בשורוק) הוא משקה יוגורט פרסי. הכנו אותו בצורתו הקלאסית, והוספנו מעט מאד דברים למתכון הבסיסי. מקרר מאד את הגוף ומתאים במיוחד לימים

קראו עוד »
מתכוני ילדים

גלידת עיזים (3 עד 4 מנות)

פודינג טעים מאד בטעם של גלידת וניל מחלב עיזים שאכלנו פעם והחלטנו לשחזר ויהי מה. הצלחנו בגדול ובמקום להקפיא שמנו במקרר. פחות נזק לטחול! אכילת מזון

קראו עוד »