ניוקי סגול

טעים כמו ניוקי מתפוחי אדמה בלי נזקי תפוחי האדמה (עלולים להזיק בעיקר לכבד, ללבלב ולכליות).

מדד מקדם הטריפה גבוה. נשארים עם חצי מהכמות שהכנו. סך הכל הכנו ביום שישי בצהריים 40 ניוקי. בכניסת שבת נותרו 20.

 

המצרכים:

1 בצל גדול חתוך לקוביות

5 שיני שום קלופות פרוסות

קישוא פרוס לעיגולים

2 בטטות סגולות בינוניות

1 חלמון ביצה

חצי כוס קמח כוסמת ירוקה או יותר

בערך כוס קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’)

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור טחון

חצי כפית כמון טחון

3 כפות שמן זרעי ענבים+ 2 כפות נוספות לשימון ידיים

חצי כפית אבקת סודה לשתיה

 

אופן ההכנה:

קודם כל מטגנים על אש בינונית בצל גדול חתוך לקוביות כמו לסלט במעט שמן זרעי ענבים במחבת נון סטיק. מוסיפים 5 שיני שום פרוסות ואחר כך קישוא פרוס וממשיכים לטגן כ- 5 דקות. תוך כדי הטיגון מבשלים בסיר רחב ושטוח עם מעט מים בטטות סגולות שקילפנו.

כשהבטטות רכות מנקזים מהן נוזלים תוך מעיכה קלה בידיים. בסיר שבו נותרו הנוזלים ממלאים מים עד כדי מחציתו ומרתיחים אותם במכסה סגור.

את הבטטות ללא הנוזלים מועכים בקערה עם מזלג או ממעך פירה. מוסיפים חלמון מעורבב בכוס עם חצי כפית אבקת סודה לשתיה, תבלינים וקמחים, 3 כפות שמן  זרעי ענבים וכף או 2 כפות מהבצל והשום המטוגנים ללא הקישואים, ויוצרים בצק גמיש ורך ודביק מאד. הצבע מתכהה בגלל הסודה לשתיה. מוסיפים 2 כפות חומץ סינתטי והצבע חוזר להיות סגול לילך. אם הבצק נוזלי ולא ניתן לעיבוד בידיים מוסיפים עוד קמח כוסמת. זהירות, לא להוסיף יותר מדי, כי אז הניוקי יהיו קשים ויבשים ולא גמישים. משמנים ידיים וצרים נחש דביק למדי מהבצק. את הנחש קוצצים בקצהו ויוצרים צורת תיבה אופיינית של ניוקי. את הניוקי זורקים למים מבעבעים שהורתחו בסיר. בכל סבב או נגלה מכניסים חצי מכמות הניוקי.

כשהניוקי צפים, הופכים אותם בכף מחוררת. מחכים בערך 3 דקות ומוציאים אותם יבשים ככל הניתן. בגמר הכנת כל הניוקי ניתן להכניסם למחבת לטיגון קצר וקל. מגישים כשהקישואים והבצל ושום המטוגנים מעל.  מעדן של ממש!

בתיאבון!

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח