סופגניות ללא גלוטן וללא שמרים

חנוכה הוא חג מאתגר לילדים רגישי גלוטן ושמרים. מנסיוני עם מטופלים לאורך השנים, כל רגישי הגלוטן רגישים גם לשמרים! כן, גם בטיגון בשמן עמוק השמרים מתים אבל התדר המזיק נשאר בסופגניה. שמרים פותחים את השער לכל טפילי העולם… אז הנה אפשרות סבירה למדי לסופגניה הכי קרובה לטעם ולמרקם המקוריים. אז כשכל הגן או הכיתה טורפים סופגניות והילד שלכם יושב בצד ומסתכל- הכינו לו בבית סופגניה ללא גלוטן וללא שמרים ותקבלו ילד פחות עצוב.

מתקבלות כ- 25 סופגניות בקוטר 3 ס"מ בערך.

הפתעה! אפשר גם בתנור.

אזהרה: מדד מקדם הטריפה גבוה. ילדים חוטפים אותן בעודן חמות והן לא מספיקות להתמלא בריבה ופשוט נעלמות מהר.

 

מצרכים:

1 כוס קמח אורז מלא

חצי כוס קמח שקדים

2 כוסות  תחליף קמח ללא גלוטן (השתמשנו בזה של “קונדיטור”)

2 שקיות סוכר וניל

חצי כוס סוכר חום (דמררה)

שני שליש כוס תה גן עדן ריחני (או חצי כוס מים וכפית קינמון טחון)

כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

4 ביצים ענקיות

3 כפות שמן זרעי ענבים + בערך 2 כוסות שמן זרעי ענבים לטיגון

4 כפות חומץ (אנו משתמשים בסינתטי)

גזר מקולף חתוך לפרוסות בעובי של 1 ס"מ בערך (למניעת שריפת השמן)

אפשרות לציפוי עליון: כף אבקת סוכר

אפשר גם להזריק ריבה (תות/דובדבן או כל טעם שרוצים) עם מזרק

 

הכלים:

סיר קטן

תרווד

קערת מערבל (מיקסר) או קערה גדולה ומטרפה

כפית

כף

ספל/כוס

מרית (לקקן)

מגש מרופד בנייר סופג לסופגניות מוכנות

מזרק להזרקת ריבה

אם רוצים אבקת סוכר- דרושות מסננת קטנה וכף לזריית אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

מערבבים יחד חומרים יבשים: את הקמחים, הסוכר (כולל סוכר וניל) – לאט כדי שלא יווצר "ענן אבק". מוסיפים ביצים ותה גן עדן ריחני (תה קינמון) שלתוכו בחשנו את אבקת הסודה לשתיה,  ו- 3 כפות שמן ובוחשים עד להיעלמות גושים. אחרי בחישה ראשונית רצוי לערבב בעזרת מערבל. בהתחלה במהירות נמוכה ואחר כך במהירות גבוהה. בינתיים מחממים את השמן בסיר קטן על אש בינונית. לבלילה מוסיפים 4 כפות חומץ ומערבבים היטב.  בודקים אם השמן חם.  אנו בודקים אם הוא חם בעזרת חתיכת גזר. אם יש סביבה המון בועות סימן שהשמן חם מספיק. את הסופגניות יוצקים מהבלילה הקצת נוזלית בסיוע כף לסיר עם השמן שהתחמם. כל כף של בלילה יוצרת סופגניה שדי מתעגלת אחרי שהיא בתוך השמן, ובמפתיע מתהפכת מאליה כל חצי דקה בערך לצד אחר! חתיכת הגזר שומרת על השמן שלא יישרף. אם משחימה יש להוציאה ולהחליפה באחרת. אחרי קבלת צבע זהוב עד חום בהיר מוציאים בתרווד את הסופגניות המוכנות ובוצעים שתיים כדי לראות אם מוכנות באמצען. מתחילים סיבוב חדש של יציקת סופגניות לסיר עד שנגמרת הבלילה. לאחר שהתקררו לטמפרטורת החדר ניתן לנעוץ בהן מזרק ריבה שיתן מילוי של מעט ריבה לכל סופגניה, ולזרות מעל אבקת סוכר (אפשר להכין לבד – לטחון של כף סוכר בתוך מטחנת תבלינים קטנה) בעזרת מסננת וכף.

אפינו חלק מהסופגניות בתנור ויצאו מצוינות! יוצקים עם הכף לתוך תבנית עם ניר אפיה תלוליות עגולות מהבלילה ומכניסים לתנור כ- 10 דקות בחום של 180 מעלות צלזיוס. לילופין אפשר להשתמש בתבנית שקעים של מאפינז.

בתיאבון!

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכונים

לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם,

קראו עוד »
מתכונים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן ('קונדיטור') חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »
מתכונים

סלט ירוק

המצרכים: כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון

קראו עוד »