סושי ללא גלוטן

לכאורה סושי הוא ללא לגלוטן. אולם לעיתים יש ברוטב סויה גלוטן או תמצית שמרים או חומרים משמרים מסוכנים.

יש אלפי מתכונים להכנת סושי ברשת האינטרנט, אבל רינת העוזרת שלי התעקשה שעלי לכתוב את המתכון שלי כי הוא שווה.

 

המצרכים:

2 כוסות אורז לבן שבושלו ב- 4 כוסות מים וכפית מלח. אנחנו משתמשים רק באורז “שחרזד” (ניתן להשיג בחנויות “הקולה” ובחנויות תבלינים בשוק נתניה). אפשר גם אורז לסושי שהוא עגול ודביק.

4 כפות חומץ (אנו משתמשים בסינתטי בלבד)

2 כפיות סוכר פירות (או סוכר לבן)

חבילת אצות נורי לסושי

אבוקדו בשל אך לא רך מדי

1 פלפל אדום

2 מלפפונים

גזר קלוף

5  גבעולי בצל ירוק

אפשרויות נוספות למילוי הסושי: חביתה מ- 2 ביצים

בטטה מבושלת בסיר עם מעט מאד מים עד שתתרכך

נתחי דג סלמון (מאודה או אפוי. במיושן או במעושן יש לרוב הרבה חידקים לא נחמדים, פטריות ועובשים)

מעט רוטב סויה ללא גלוטן וללא שמרים או חומרים משמרים שנטבול בו את הסושי המוכן

מעט מים בכלי קטן

 

אופן ההכנה:

מחכים שהאורז שבישלנו יתקרר ויגיע לטמפרטורת החדר. ממיסים את הסוכר בכוס עם 4 כפות החומץ. בוחשים את האורז במהירות עם החומץ והסוכר. מתקבלת דייסת אורז די דביקה.

מקלפים בקולפן רצועות עדינות מהגזר ומקליפת המלפפון (נשתמש רק בה. שאר המללפון- לצנצת חמוצים שנכין בהמשך). פורסים בסכיון חדה רצועות דקות מן הפלפל האדום. אם הבצל הירוק אינו דק ועדין יש לפרוס גם אותו לרצועות ארוכות. מקלפים את האבוקדו וחותכים חצי ממנו לרצועות. חצי שני לפרוסות דקות לציפוי הסושי מלמעלה. את כל נתחי האבוקדו לשים בקערה עם מיץ לימון.

מכניסים מחצלת גלגול לנילון בינוני. משטחים אותה ושמים עליה אצה אחת כשהצד המבריק כלפי מטה והצד המחוספס כלפי מעלה.

בשליש הראשון שקרוב אלינו מניחים כמות של בערך 2 כפות אורז לא גדושות. משטחים אותן ושמים מעל 2-3 רצועות מכל ירק ובסוף רצועות אבוקדו/בטטה/חביתה/סלמון. מגלגלים ומהדקים למטה את המחצלת תוך כדי גלגול שכל הירקות והאבוקדו יידבקו לאורז (לא חזק מדי לבל תיקרע האצה). בסוף טובלים אצבע במעט מים מורחים בקצה האצה ואז מסיימים את הגלגול וסיומת האצה נדבקת לאצה שלפניה.

את פרוסות האבוקדו פורסים בזהירות מעל לסושי המאורך ואחרי יצירת משטח אחיד מעליו ניתן לפרוס את הסושי בדייקנות לחלקים שווים.

חוזרים על התהליך עד שנגמרות האצות והאורז.

בתיאבון!

 

 

 

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח