אורז עם עגבניות

אורז משביע, טעים מאד, ועושה רושם רב על אורחים. מי שמכין מראש עשבי תיבול קצוצים דק ושם מקפיא מקל עליו את ההכנה של תבשילים וסלטים רבים.

 

המצרכים:

4-3 כוסות אורז

על 3 כוסות אורז צריך 5 כוסות מים. על 4 כוסות אורז צריך 6 כוסות מים.

4-3 עגבניות חתוכות לקוביות כמו לסלט

3-2 בצלים גדולים קצוצים כמו לסלט או קצוצים ומטוגנים בשמן זית. משפר מאד את הטעם של התבשיל. אם מטגנים כדאי לטגן גם (לקראת סוף הטיגון)  4 שיני שום פרוסות בנוסף לשום הכתוש הטרי.

4 שיני שום כתושות

חצי כפית עד כפית פלפל שחור

כף כמון מזרחי טחון

כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה

חצי צרור כוזברה- לקצוץ דק

חצי צרור פטרוזיליה – לקצוץ דק

מעט סלרי- בערך 2  גבעולים ועליהם קצוצים דק

3-2 כפיות מלח (3 אם מבשלים 4 כוסות אורז)

3 כפות קטשופ

לחובבי מתיקות- 1 כף סוכר פירות

רבע כוס שמן זית

לעיטור האורז מלמעלה- רצוי חופן עשבי תיבול טריים קצוצים דק (עלי כוזברה פטרוזיליה וסלרי)

 

אופן ההכנה:

מרתיחים במים את כל הירקות, כולל שליש מהבצל המטוגן אם יש, כולל הקטשופ, למעט עשבי התיבול. לאחר רתיחה מוסיפים אורז אחרי ששטפנו אותו היטב כמה פעמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים בוחשים קלות ומנמיכים את האש. מדי פעם בוחשים קלות. כשהאורז כמעט מוכן לזלף מלמעלה רבע כוס שמן זית. אפשר להקפיץ את האורז עם מזלג בשלב זה ולא רצוי לבחוש כי עלול להפוך לדייסתי. כשהאורז מוכן ורך לכבות גז ולהשאיר סיר סגור לעוד 10 דקות. לפזר מעל את שארית הבצל המטוגן ומעט עשבי תיבול טריים קצוצים.

כדי שהמתכון יהיה בריא עוד יותר כדאי להוסיף בשלב ההתחלתי לירקות עדשים מונבטות ביחס של 2:1 (על כל כוס קטניות מונבטות לשים 2 כוסות אורז לא מבושל). לחילופין לבשל לצד האורז מרק עדשים או מרק מקטניות אחרות.

בתיאבון!

 

 

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

גב, ברכיים, לחץ דם, מע' השתן והמין

זיהום בשתן

א' הגיע אלי מת"א עם מצוקה וסבל של צריבה בשתן מזה כמה שנים. במהלך שנים אלה ניסה לפתור את הבעיה בדרכים שונות כולל בחוץ לארץ,

קראו עוד »
ריפוי ואורח חיים בריא

מה מותר לאכול לרוב מטופלי

הלחמים שמרשה לחולי צליאק ולמי שזמנית אסור להם גלוטן הם רק 4 סוגי לחמים: "לחם כוסמת ירוקה" של "אנשי הלחם" מקיבוץ מורן, לחם כוסמת ירוקה

קראו עוד »