אורז עם עגבניות

אורז משביע, טעים מאד, ועושה רושם רב על אורחים. מי שמכין מראש עשבי תיבול קצוצים דק ושם מקפיא מקל עליו את ההכנה של תבשילים וסלטים רבים.

 

המצרכים:

4-3 כוסות אורז

על 3 כוסות אורז צריך 5 כוסות מים. על 4 כוסות אורז צריך 6 כוסות מים.

4-3 עגבניות חתוכות לקוביות כמו לסלט

בצל גדול קצוץ כמו לסלט או קצוץ ומטוגן בשמן זית. משפר מאד את הטעם של התבשיל. אם מטגנים אותו כדאי לטגן איתו (לקראת סוף הטיגון)  4 שיני שום פרוסות בנוסף לשום הכתוש הטרי.

4 שיני שום כתושות

חצי כפית עד כפית פלפל שחור

כף כמון מזרחי טחון

כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה

חצי צרור כוזברה- לקצוץ דק

חצי צרור פטרוזיליה – לקצוץ דק

מעט סלרי- בערך 2  גבעולים ועליהם קצוצים דק

3-2 כפיות מלח (3 אם מבשלים 4 כוסות אורז)

3 כפות קטשופ

לחובבי מתיקות- 1 כף סוכר פירות

רבע כוס שמן זית

 

אופן ההכנה:

מרתיחים במים את כל הירקות, כולל הבצל המטוגן אם יש, כולל הקטשופ, למעט עשבי התיבול. לאחר רתיחה מוסיפים אורז אחרי ששטפנו אותו היטב כמה פעמים ומביאים לרתיחה. מוסיפים תבלינים בוחשים קלות ומנמיכים את האש. מדי פעם בוחשים קלות. כשהאורז כמעט מוכן לזלף מלמעלה רבע כוס שמן זית. אפשר להקפיץ את האורז עם מזלג בשלב זה ולא רצוי לבחוש כי עלול להפוך לדייסתי. כשהאורז מוכן ורך לכבות גז ולהשאיר סיר סגור לעוד 10 דקות.

כדי שהמתכון יהיה בריא עוד יותר כדאי להוסיף בשלב ההתחלתי לירקות עדשים מונבטות ביחס של 2:1 (על כל כוס קטניות מונבטות לשים 2 כוסות אורז לא מבושל). לחילופין לבשל לצד האורז מרק עדשים או מרק מקטניות אחרות.

בתיאבון!

 

 

הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח