טחינה ורודה

גילוי נאות, לא המצאתי את המתכון לערבב סלק עם טחינה. לא אהבתי את הרעיון לטחון סלק ולערבבו בטחינה אלא השתמשתי רק במי הבישול של הסלק המרוכזים מאד והמתוקים.

מתכון קל הכנה. מבשלים סלק עם מעט מים על אש נמוכה. את מי הבישול מקררים ומערבבים (במקום מים) כמה שצריך עם טחינה גולמית. מוסיפים לימון, מלח, פלפל שחור, שום כתוש כמה שאוהבים והנה לכם ממרח טחינה בצבע ורוד מפתה. לשידרוג המתכון ערבבו על כל 2 כפות טחינה גולמית כף חמאת בוטנים 100%. הוסיפו נוזלים לפי הצורך. לא תאמינו עד כמה הטחינה  טעימה יותר.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

ריפוי ואורח חיים בריא

מה מותר לאכול לרוב מטופלי

הלחמים שמרשה לחולי צליאק ולמי שזמנית אסור להם גלוטן הם רק 4 סוגי לחמים: "לחם כוסמת ירוקה" של "אנשי הלחם" מקיבוץ מורן, לחם כוסמת ירוקה

קראו עוד »
טיפים

טיול גלילי בחורף

בחורף תשפ"ד נסענו לטיול חנוכה בן שלושה ימים  11-13.12.2023 בגליל. לנו ביבנאל. כל הדרך מנתניה לגליל נראתה כמו לקוחה מאגדות האחים גרים- מרחבים ירוקים אינסופיים. במפתיע

קראו עוד »
טור גוף-נפש

ריח רע בפה

באשת הפה- האליטוסיס (Halitosis) – שם מזעזע לבעיה רפואית מוכרת כל כך לריח פה בלתי נסבל. חברות המייצרות מוצרי הגיינה לפה, שלרוב כלל אינם בריאים לגופנו,

קראו עוד »
גב, ברכיים, לחץ דם, מע' השתן והמין

מחזור שחזר בגיל 50

ב- 12.11.23  קיבלתי מכתב תודה מל' מאשדוד – מטופלת שקיבלה מחזור בגיל 50, אחרי שפסק לאחר חיסוני הקורונה ולמשך זמן רב: סיגי יקרהשכחתי לעדכנך חודש

קראו עוד »