קבב חוביזה

בחורף ובאביב יש עלי חוביזה (חלמית) למכביר. עדיף לא לקטוף בצידי דרכים אלא בשדות בר או במקומות מקסימים כמו אגם החורף של נתניה. משתדלת לקטוף את העלים הרכים והצעירים ביותר, למרות שבשיטת העיבוד החדשה והמהירה שמצאתי (בלנדר!) זה פחות חשוב. אם חותכים ידנית את העלים אז להקפיד רק על עלים צעירים וקטנים (עד 7 ס”מ קוטר). מתקבלות 20-12 קציצות/לביבות אווריריות ללא טיגון בשמן (לכן הן נקראות קבב) שגם לאחר קרור במקרר נשארות רכות גם בלי חימום! ארוחה מזינה לחולי צליאק גם בתנאי שטח או בטיולים ללא אפשרות לחמם מזון.

 

המצרכים:

40-30 עלי חוביזה צעירים- זה העיקר במתכון. כל השאר זה תוספות אפשריות:

 

20 עלי תרד

3 גבעולים או יותר פטרוזיליה

3 גבעולים או יותר כוזברה

3 גבעולים או יותר סלרי

עלי זעתר מ- 3 גבעולים או יותר (אפשר זעתר מיובש). אל תשימו גבעולי זעתר כי אינם נטחנים בבלנדר ומורגשים כמו קוצי דגים בקבב החוביזה.

בצל לבן גדול שלם

3 ביצים

3 שיני שום

3 כפות קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’)

חצי כוס קמח עדשים אדומות

3 כפות שמן זית או שמן זרעי ענבים

חצי כפית סודה לשתיה

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפ שחור

חצי כפית כמון טחון

3 כפות חומץ

תרסיס שמן (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

טוחנים היטב בבלנדר את כל העלים והגבעולים הירוקים עם הבצל והשום. מערבבים בקערה ביצים וקמחים וכל שאר המצרכים. מוסיפים את העלים הטחונים עד למישחה מהבלנדר. מערבבים היטב. מוסיפים חומץ ובוחשים היטב. מתקבלת בלילה הדומה לפנקייק.  מחממים מחבת נון סטיק. למניעת הידבקות  אפשר לרסס עליה מעט שמן או לנגב במגבת ניר עם מעט שמן.

בעזרת כף יוצקים קציצות/לביבות עגולות. כשמעט משחים מצד אחד  יש להפוך.

בתיאבון!

 

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח