סלט ורוד (סלק וגבינה טבעונית)

סלט טעים ומפנק שהוא פרווה ולכן מתאים גם לארוחה בשרית. הסלט מהיר הכנה אם אתם שומרים סלק מבושל במקפיא. אנחנו מבשלים במעט מים 6 סלקים בסיר אחד, ואחרי שהתקררו אורזים כל שניים בשקית להקפאה. מפשירים בהפשרה איטית במקרר יומיים לפני השימוש. במקום לקלף כל סלק קיצרנו תהליכים- משפשפים אותם עם סקוטשברייט חדש ורוב הקליפה פשוט נעלמת.

אמנם הגבינה הטבעונית איננה הדבר הבריא ביותר בעולם, אבל אוכלים ממנה מעט ובתוך סלט שכולו בריאות, והילדות שלי טורחות לציין בפני מי שרואה או טועם את הסלט “אמא שלנו גאונה”.

 

המצרכים:

2 סלקים מבושלים

רבע כפית פלפל שחור טחון

רבע כפית כמון מזרחי טחון

רבע כפית שום גבישי (או שן שום כתושה)

4 כפות חומץ  (אנו משתמשים בסינתטי) או מיץ לימון

כף גדושה זרעי חמניה

כף גדושה זרעי דלעת

כף גדושה שומשום

כף שקדים קלופים פרוסים

חצי חבילת גבינה טבעונית (בחרנו במלוחה 16% שומן של “משו משו”)

אין צורך במלח- הגבינה מלוחה מספיק

הוספנו גם (לא חובה):

אגוזי קשיו קלויים ללא מלח

עלי בייבי מעורבים או עלים קטנים כלשהם (כמו: רוקט, מנגולד, גרגיר נחלים) ו/או קרעי חסה ו/או עלי תרד

נבטוטים או נבטים כאוות נפשכם (שמנו נבטי חמניה. לפעמים שמים נבטוטים של עדשים שחורות או מש)

4 גבעולי בצל ירוק פרוס דק (או חופן בצל לבן או סגול קצוץ דק מאד)

 

 

אופן ההכנה:

חותכים לקוביות בינוניות זהות בגודלן (ככל הניתן) את הסלק והגבינה, אבל לא מערבבים ביניהם. העדפנו לחתוך בסכין משוננת כדי לקבל קוביות עם דפנות גליות. מערבבים את הסלק עם התבלינים והחומץ (או הלימון). מוסיפים את כל השאר למעט קשיו ומערבבים. מוסיפים בסוף את הגבינה ומערבבים ערבוב קצר כדי שתשאר בצבע ורוד בהיר. מפזרים מעל את אגוזיו הקשיו והסלט מוכן.

בתיאבון!

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני ילדים

נבטוטים

בביתנו מנביטים את כל סוגי הקטניות. גם את אלו שמבשלים אותן, כי זה בריא וטעים יותר, ומקצר את זמן הבישול. מש עוזר למלחמה בפטרות כמו קנדידה.

קראו עוד »