זהו סלט שעועית שחורה. מחזק מאד תיפקודי כליות. טעים מאד על אורז לבן וגם כשלעצמו.
מנביטים (משרים ללילה, ובבוקר שוטפים, ושמים במסננת בארון חשוך לעוד חצי יום לפחות) רבע קילו שעועית שחורה. מבשלים במים כדי כיסוי על אש נמוכה עד שמתרככת ומוכנה.
אחרי שתתקרר להוסיף את המים למרקים, ואת השעועית ללא נוזלים (אחרת הכל נצבע בשחור. אפילו כדאי לשטוף שעועית במים כדי למנוע השחרת הסלט כולו), לערבב בקערה עם סלרי (עלים וגבעולים) רצוי בצבע בהיר, כוזברה, פטרוזיליה קצוצים דק מאד, מיץ משני לימונים קטנים או מאחד גדול, 2 שיני שום כתושות, בצל לבן או סגול קצוץ קטן מאד, כפית או 2 כפיות כמון טחון, מעט פלפל שחור טחון ומעט (ככל הניתן) מלח. אפשר להוסיף כף שמן זית או שמן זרעי ענבים מכבישה קרה.
הסלט מוכן לאכילה בו במקום וטעים אפילו עוד יותר למחרת.
אם משתמשים בבצל סגול שילוב הצבעים שחור-ירוק-סגול ממש מרהיב.
אפשר לבשל 2 בטטות מתוקות קלופות במעט מים (בטטה בתנור מעלה דרסטית אינסולין וגורמת לייצור אקרילאמיד שמסרטן), ולפני ריכוך מלא לכבות גז. הבטטה נוחה לחיתוך לקוביות ואינה במצב פירה. מוסיפים קוביות בטטה לסלט, יחד עם כף שומשום לבן וכף שומשום שחור ומשדרגים למנה מאד משביעה, בריאה וטעימה!
כמובן ניתן להוסיף טחינה לסלט הזה או כל רוטב אחר שאוהבים.
בתיאבון!