סלט שחור-ירוק

זהו סלט שעועית שחורה. מחזק מאד תיפקודי כליות. טעים מאד על אורז לבן וגם כשלעצמו.

מנביטים (משרים ללילה, ובבוקר שוטפים, ושמים במסננת בארון חשוך לעוד חצי יום לפחות) רבע קילו שעועית שחורה. מבשלים במים כדי כיסוי על אש נמוכה עד שמתרככת ומוכנה.

אחרי שתתקרר להוסיף את המים למרקים, ואת השעועית ללא נוזלים לערבב בקערה עם סלרי (עלים וגבעולים) רצוי בצבע בהיר, כוזברה, פטרוזיליה קצוצים דק מאד, מיץ משני לימונים קטנים או מאחד גדול, 2 שיני שום כתושות, בצל לבן או סגול קצוץ קטן מאד, כפית או 2 כפיות כמון טחון, מעט פלפל שחור טחון ומעט (ככל הניתן) מלח. אפשר להוסיף כף שמן זית או שמן זרעי ענבים מכבישה קרה.

הסלט מוכן לאכילה בו במקום וטעים אפילו עוד יותר למחרת.

אם משתמשים בבצל סגול שילוב הצבעים שחור-ירוק-סגול ממש מרהיב.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

סרטן

בדיקת ממוגרפיה תקינה

לאשה תושבת חו”ל התגלה גוש בשד. היא טופלה מרחוק פעם אחת. כמובן הקפידה על הנחיות התזונה שנתתי לה, והשתנתה ברמה הנפשית כמו שהנחיתי אותה. כעבור

קראו עוד »
מתכונים

ממתק לאורז

הממתק לאורז הוא אחד המאכלים האהובים ביותר על אורחינו. מכינים אותנו בשבתות ובחגים ולכבוד אורחים מיוחדים. קודם מכינים אורז טעים. האהוב עלינו הוא ‘שחרזד’, שהוא

קראו עוד »
דיכאון וחרדה

החזרת שמחה לנערה בדיכאון

נערה בת 16 הגיעה לטיפולי במצב עגום עם דיכאון ממושך. לאחר שהוסרו מזונות רעילים מתפריטה (מזונות שרגישה אליהם כמו חיטה) וטופלה בביו-אנרגיה חזרה אליה שמחת

קראו עוד »