המצרכים:
סלמון (או אמנון או כל דג אחר) פרוס ל- 4 עד 6 חתיכות גדולות בצורת פרסת סוס או 4 עד 6 נתחים של פילה סלמון או 2 דגים קטנים ללא ראש
גבעול עם עלי רוזמרין
5 גבעולי כוזברה (ורצוי גם 5 גבעולי פטרוזיליה ומעט עלי סלרי)
רבע כוס שמן זית כתית מעולה
5 שיני שום
מעט מלח
מעט כורכום (חצי כפית עד כפית שטוחה)
כף פפריקה אדומה מעושנת
מעט פלפל (אם אוהבים)
כפית זרעי חרדל (אם אוהבים)
ואפשר גם 4 גזרים
הכלים:
סיר שטוח
כפית
קולפן
סכין
קרש חיתוך
צלחות וסכו"ם כמספר הסועדים
אופן ההכנה:
משרים את השום בקערית עם מים כחצי שעה כדי שיהיה קל לקלפו. אם חוצים אותו באמצע הקילוף הופך לקל עוד יותר. בעבר היינו משרים את הדגים בקערה עם מים ומיץ מלימון למשך חצי שעה. גילינו שאין צורך בהשריה זאת. שוטפים היטב את הדגים במים ומתבלים בסיר. כלומר קודם מערבבים את חומרי התיבול בסיר ואז מורחים על כל חתיכת דג מכל הצדדים. התיבול מורכב מ: מחטי רוזמרין שתלשנו מהענף/גבעול, מעט מלח, פפריקה אדומה מעושנת, מעט פלפל (אם רוצים), כורכום, שמן זית, זרעי חרדל, כוזברה, פטרוזיליה וסלרי קצוצים גס או שלמים, שיני שום שקילפנו וחצינו כל שן לשני חצאים. למי שרוצה בתחתית הסיר גזרים – מומלץ וטעים וגם בריא! יש לקלוף את הגזרים ולחצות כל גזר לאורכו. לשים אותם בתחתית הסיר, ומעליהם להניח את הדגים המתובלים.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מיד עם הבעבוע מנמיכים לאש נמוכה-בינונית למשך כ- 20 דק'.
זהירות- אנו אוכלים דגים עם הידיים, ולא בסכין ובמזלג, מחשש לבלוע קוצים. זה פחות מנומס למשש כל פיסת דג ולמולל אותה בין האצבעות, אך הרבה יותר בטוח. מתחת לגיל 8 – תנו למבוגר לבדוק לכם את הדג, ובדקו גם בעצמכם את מה שנכנס לפיכם. לעסו היטב לעיסות רבות כדי שאם יש קוץ הוא יופיע לפני הבליעה. אם בלעתם קוץ – לא נורא! אכלו משהו חמוץ כמו חמוצים ויהיה לכם יותר סידן בגוף, כי הקוץ יתפרק בסיוע החומץ לסידן זמין לגופנו. אפשר גם לבלוע פיסת לחם לא לגמרי לעוסה כדי שתדחף את הקוץ במורד הגרון.
בתיאבון!