עוגה נפלאה כמעט ללא סוכר. זרעי החמניה הפתיעו כשהפכו ירוקים לאחר האפיה (מהמגע עם סודה לשתיה+חומץ).
עוגה מצוינת ללא כל ציפוי. אם רוצים ניתן להכין פודינג כדי לצפות אותה.
מדד מקדם הטריפה ללא פודינג נמוך. עם פודינג – חשש סביר שחצי עוגה תיטרף לפני שיגיעו אורחים.
תודה לגלית שטרית שנתנה לי את הרעיון לעוגה עם קמח שקדים שאותו המרתי בזרעי חמניה.
המצרכים ואופן ההכנה:
4 ביצים – להקציף במערבל במהירות נמוכה ואז גבוהה
להוסיף:
2 כפות סירופ מייפל
כמעט כפית סודה לשתיה מומסת ב- 1/2 כוס חלב סויה/אורז/שקדים/קוקוס
1 סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל
1 כוס זרעי חמניה- לטחון במטחנת תבלינים
חצי כוס קמח ללא גלוטן ('קונדיטור')
חצי כוס קוקוס טחון (או עוד חצי כוס קמח ללא גלוטן)
100 גר' (חבילה) שוקולד מריר 70% ומעלה שבור או מגורר גס (לעצלנים: חופן שוקולד צ'יפס איכותיים 60% ומעלה, אבל זה יוצא פחות שווה)
לערבב הכל במערבל במהירות נמוכה ואז גבוהה.
לבסוף להוסיף 3 כפות חומץ סינתטי תוך כדי ערבול במהירות בינונית ואז גבוהה.
להכניס בתבנית קטנה או אינגליש קייק לתנורון, לאפות ב- 160 מעלות כ- 40 דקות.
בתיאבון!