עוגה ירוקה

עוגה נפלאה כמעט ללא סוכר. זרעי החמניה הפתיעו כשהפכו ירוקים לאחר האפיה (מהמגע עם סודה לשתיה+חומץ).

עוגה מצוינת ללא כל ציפוי. אם רוצים ניתן להכין פודינג כדי לצפות אותה.

מדד מקדם הטריפה ללא פודינג נמוך. עם פודינג – חשש סביר שחצי עוגה תיטרף לפני שיגיעו אורחים.

תודה לגלית שטרית  שנתנה לי את הרעיון לעוגה עם קמח שקדים שאותו המרתי בזרעי חמניה.

 

המצרכים ואופן ההכנה:

4 ביצים – להקציף במערבל במהירות נמוכה ואז גבוהה

להוסיף:

2  כפות סירופ מייפל

כמעט כפית סודה לשתיה מומסת ב- 1/2  כוס חלב סויה/אורז/שקדים/קוקוס

1  סוכר וניל או 1 כפית תמצית וניל

1 כוס זרעי חמניה- לטחון במטחנת תבלינים

חצי כוס קמח ללא גלוטן ('קונדיטור')

חצי כוס קוקוס טחון (או עוד חצי כוס קמח ללא גלוטן)

100  גר' (חבילה) שוקולד מריר 70% ומעלה שבור או מגורר גס  (לעצלנים: חופן שוקולד צ'יפס איכותיים 60% ומעלה, אבל זה יוצא פחות שווה)

לערבב הכל במערבל במהירות נמוכה ואז גבוהה.

לבסוף להוסיף 3 כפות חומץ סינתטי תוך כדי ערבול במהירות בינונית ואז גבוהה.

להכניס בתבנית קטנה או אינגליש קייק לתנורון, לאפות ב- 160 מעלות כ- 40 דקות.

בתיאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכונים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן ('קונדיטור') חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »