עוגיות אהבה וכתר ריבה או שוקולד צ’יפס

עוגיות טעימות מאד. מתאימות לאירוח של חברים טבעוניים. זו אינה טעות- הן ללא ביצים!

 

המצרכים:

2 בננות בשלות בינוניות

2 כפיות קינמון טחון , ועוד כפית קינמון + כפית סוכר קנים לקישוט (אם רוצים ללא ריבה)

2 כפיות הל טחוןעוגיות כתר ריבה

2 שקיות סוכר וניל

שליש כפית ציפורן טחון

חצי כוס סילאן איכותי ללא סוכר

כוס אבקת חרובים (השתמשנו בזו של “תבואות”. אין צורך אם רוצים עוגיות כתר ריבה)

לפחות 4 כוסות קמח ללא גלוטן (אנו משתמשים ב”קונדיטור”)

חצי כוס שמן מכבישה קרה (קוקוס או זית או זרעי ענבים)

3/4 כוס שקדים ואגוזים טחונים דק מכל סוג שרוצים

חצי כוס תה גן עדן ריחני (או חצי כוס מים)

להוסיף ממש בסוף חצי כפית אבקת סודה לשתיה מומסת במעט תה גן עדן ריחני או במעט מים + כף חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי)

לציפוי לאחר האפיה וההגעה לטמפרטורת החדר- מעט ריבה אדומה או כתומה

אם רוצים ללא ריבה כדאי לפזר על העוגיות שקרצנו חופן של שוקולד צ’יפס עם תערובת הקינמון והסוכר החום

 

אופן ההכנה:

מערבלים בננות במערבל (=מיקסר. לא צריך בלנדר) ואז מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים לאט (קודם בכף ואח”כ במערבל). סודה לשתיה מומסת מוסיפים  אחרונה.

לשטח וליישר רצוי עם מערוך את הגובה (בערך חצי ס”מ ) של הבצק בצורה אחידה.

לעוגיות כתר ריבה – לקרוץ עיגולים/פרחים  ואת מחציתם לחורר באמצע עם צנתר משומן.

אם לא רוצים כתר ריבה- ליצור צורות או לשטח לעיגולים את העוגיות ועל כל אחת לפזר כמה שוקולד צ’יפס.  אנחנו עשינו עוגיות קצת שמנמנות ולכן זמן האפיה התארך קצת. הן תפחו מעט וכל עוגיה הגיעה לגובה של 1 ס”מ בערך.

לפזר מעט קינמון טחון  וסוכר קנים (כפית מכל אחד) שערבבנו ביחד על כל עוגיה שקרצנו,

וישר לתנור ל- 6 דק ב- 180 מעלות.

יצאו 4 תבניות מלאות עוגיות.

כשמתקררות התבניות – למי שרוצה כתר ריבה:  למרוח ריבה אדומה או כתומה על העוגיה השלמה ולהדביק מעליה את המחוררת וישר למקרר. במקרה זה לא שמנו אבקת חרובים כדי להמנע מצבע חום לעוגיות וצמצמנו את כמות הנוזלים.

לבכות מתענוג.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכונים

טראפלס טבעוני מהסרטים

מערבבים כמות שווה של קקאו ושמן קוקוס מכבישה קרה וסוכר פירות ומוסיפים שקית סוכר וניל ותבלינים כמו קינמון טחון, מעט מאד ציפורן טחון, והרבה הל

קראו עוד »