עוגיות שוחד (כ- 30 עוגיות שוקולד צ’יפס)

בתהליכי ניסוי וטעיה די קצרים הגענו למתכון מנצח ללא גלוטן, ללא מרגרינה וללא חלב (פרווה), שגורם לילדים לעשות הכל אבל ממש הכל בתמורה לעוגיה. כולל הורדת אשפה במהירות הבזק, קיפול הר של כביסה ב- 10 דקות ומה לא. כמובן ששוחד הוא דבר נבזי, אבל תודו שגם משעשע. לדוגמה: “בואי חמודה, רוצה ממתק 4?” (בביתנו ממתק ניתן בשעה 16:00 בלבד). “אז עכשיו תשטפי כלים ולא בעוד שעה”. הטעם הוא כשל בראוניז ממש איכותיות כמו עוגיות “נילס” שאכלתי בצעירותי אצל מכרים ברעננה, או עוגיית קוקילידה שיש בגלידת קסטה. הודות לזרעים ולשקדים הטחונים העוגיות תפוחות ואווריריות, וכך כל נגיסה גורמת לנו להרגיש בגן עדן. בפעם הראשונה בה הכנו עוגיות שוחד, תארנו לעצמנו שככה הרגיש פרופסור אלברט אינשטיין כשפיצח את נוסחת הפצצה הגרעינית וסודות האטום. עד מהרה, כשהבנתי את הפוטנציאל של עוצמת הרכות המגולם בעוגיות החבאתי אותן, כיוון שהן ממכרות ולא ניתן להפסיק לאכול אותן. בנותי חיפשו בכל הבית כאילו מדובר היה באפיקומן, התחננו ל”חם קר” ולרמזים, וכשקלו כל הקיצין הן הציעו לי כסף בתמורה לעוגיה…. וכאן ניתן לזהות נסיון חמור לשחד פקיד ציבור (אמא שתפקידה לחנך ילדים) בתמורה לטובות הנאה שפלות. כמובן שבמילה שוחד יש רמז לחומרי גלם מרכזיים בעוגיות- השוקולד (קקאו משובח וארומטי), זרעי החמניה וזרעי הדלעת!

מדד מקדם הטריפה גבוה במיוחד, ואם הכנתם עוגיות אלו כשהילדים בבית לא תזדקקו ליותר מקופסת זכוכית בינונית כי כמעט לא יישארו עוגיות לאיחסון. הילדים טורפים אותן בשניה בה יצאו מהתנור בעודן לוהטות.

קשה להכין כמות כפולה כי המערבל קורס תחת עול הבצק וגולש. ניתן להכין כמות כפולה רק בבחישה ידנית בקערה גדולה מאד. לכן, הגדלנו כמויות בצורה חלקית, כדי להכין 3 עד 4 תבניות של עוגיות שמנות וגדולות יחסית בעזרתו האדיבה של המערבל הביתי שלנו, וראינו כי טוב ואפילו טעים יותר. השינויים במתכון המוגדל: 2 כוסות זרעים טחונים סה”כ (חמניה, דלעת ושקדים), 1 וחצי כוסות קמח אורז מלא, 2 שקיות סוכר וניל, כוס ורבע סוכר פירות, כף גדושה קינמון טחון וכף גדושה הל טחון, 3 ביצים, 2 כפיות אבקת סודה לשתיה, קצת יותר מים או תה גן עדן ריחני, וכל השאר כמו במתכון המקורי. לתוספת נוזלים אם צריך כדאי להשתמש בשמן כלשהו ולא במים או בתה, שכן אז עלולה העיסה להיות דביקה מאד ובלתי נוחה לעיבוד.

בגלל המרכיבים המזינים במתכון (קמח אורז מלא, זרעים, שקדים ואגוזים טחונים) שתיים עד שלוש עוגיות משביעות ילד בן 8 כמו ארוחה מלאה.

 

המצרכים:

כוס אבקת קקאו (רצוי הולנדי ארומטי)

כוס של שקדים, זרעי חמניה וזרעי דלעת טחונים (סה”כ כוס אחת משלושתם ביחד)

כוס קמח אורז מלא (אם הבצק יוצא נוזלי מדי ניתן להוסיף מעט קמח אורז מלא)

2 כוסות קמח ללא גלוטן (אנו השתמשנו ב”קונדיטור”)

1 שקית סוכר וניל

כוס סוכר פירותעוגית שוחד דחוס

2 כפות סוכר חום (סוכר קנים)

כף קינמון טחון

כף הל טחון

רבע כפית ציפורן טחון (לא חובה)

2 ביצים גדולות

חצי כוס שמן זרעי ענבים + מעט שמן לשימון הידיים

כמעט חצי כוס שמן קוקוס מכבישה קרה (בחורף הוא נקרש- 3 או 4 כפות גדושות של שמן מוצק יספיקו)

2 חופנים של שוקולד צ’יפס איכותיים (בחרנו ב”מימונס”)

רבע עד חצי כוס שברי פקאנים (קצוצים גס)Photo036

רבע עד חצי כוס שברי אגוזי מלך ו/או פיסטוקים לא קלויים (לא חובה)

כפית (מחוקה) אבקת סודה לשתיה

מעט (כף או שתיים) מים או תה גן עדן ריחני

כף חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי)

 

הכלים:

2 ניירות אפיה

2 תבניות תנור גדולות

צלחת קעורה

כף

2 כפיות

3 כוסות

קערת מערבל עם וו לישה או וו גיטרה

מרית

קופסאות ממתכת או מזכוכית לאחסנת עוגיות

 

אופן ההכנה:

לחמם מראש תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.

בקערת מערבל שמים את כל החומרים היבשים, למעט אגוזים, שוקולד צ’יפס, סוכר חום ואבקת סודה לשתיה, ומערבבים ידנית. להוסיף חומרים נוזליים/רטובים (חוץ ממעט מים וחומץ) ולהמשיך לבחוש ידנית עד למרקם של כמעט בצק (כדי שלא יתפזר אבק של קמחים מסביבנו). לערבל במהירות נמוכה ואז גבוהה. להוסיף כפית אבקת סודה לשתיה מומסת במעט (בערך שתי כפות) מים או תה גן עדן ריחני וכף חומץ ולהמשיך לערבל. להשתדל לא להוסיף עוד מים כי אז הבצק נעשה מאד דביק ופחות נוח לעיבוד. להוריד מהירות לבינונית ולהוסיף שברי פקאנים ואגוזי מלך. חלק מהאגוזים יימעכו לתוך עיסת הבצק וטוב שכך. אחרי כ- 20 שניות לכבות מערבל.

אם הבצק יוצא נוזלי מדי ניתן להוסיף מעט קמח אורז מלא.

אם הבצק יבש מדי אין להוסיף מים! מותר להוסיף שמן כלשהו או עוד ביצה. בהוספת מים מעבר למעט הדרוש להמסת סודה לשתיה עלולים לגרום לבצק להיות דביק מדי מכדי שניתן יהיה ליצור ממנו עוגיות.

מוזגים 2 כפות שמן זרעי ענבים לצלחת קעורה. בשמן הזה יש לשמן ידיים כדי שהבצק לא ידבק אליהן. אין צורך לשמן את נייר האפיה- העוגיות לא תידבקנה, יש בהן שמן למכביר.

קורצים כדור מהבצק (ניתן להיעזר במרית להפרדת הבצק מהקערה) וממנו מכינים עיגולים (או לבבות או כל צורה שתרצו) שטוחים בעובי כחצי ס”מ ובגודל של קציצות קטנות (2 עד 3 ס”מ קוטר). חשוב לשמור על אחידות העיגולים כדי שהאפיה תהיה אחידה ולא שחלק יישרפו או לא יהיו מוכנים במועד. שמים את העיגולים על נייר האפיה שעל התבנית. זורים מעל מעט שוקולד צ’יפס, משקיעים אותם בלחיצה עדינה לתוך העוגיה, ואז זורים מעט סוכר חום (לא חובה, אפשר לערבב עם מעט קינמון טחון אם רוצים). יש לשמור על רווחים בין העוגיות, כי הן תופחות וגדלות באפיה.

תבנית מוכנה עם עיגולי בצק מכניסים ישר לתנור בשלב הגבוה שלו. כעבור 10 דקות העוגיות מוכנות והן תפוחות ואווריריות. אם עשינו אותן גדולות יותר זה עשוי לקחת עוד 3 דקות עד שהן תהיינה מוכנות. אם קטנות ודקות – יתכן שיספיקו רק 7 דקות אפיה.

בינתיים ממלאים את התבנית השניה. אפשר להוריד תבנית ראשונה לשלב נמוך יותר ולהכניס במקומה את השניה. כשיוצאת תבנית מוכנה מעבירים בזהירות עם כף את העוגיות לכלי מזכוכית או ממתכת (רק לא פלסטיק) ושמים על אותו נייר האפיה  עיגולי בצק נוספים. ושוב ניתן להוריד את התבנית שלמעלה לשלב נמוך יותר כדי להכניס עוגיות חדשות. בסה”כ הצלחנו למלא 4 תבניות בזו אחר זו, אם כי תבנית אחת היתה עם עוגיות שטוחות מאד.

בקיץ נוטים השוקולד צ’יפס למצב צבירה נוזלי ולכן כדאי לשמור במקרר.

הורים: ניתן להחביא את העוגיות ולהשתמש בהן כאמצעי  סחיטה כלפי הילדים, במיוחד בימי החופשה הגדולה, שאז הם נוטים לדחות כל דבר שביקשו מהם לעשות. נסו ותהנו וספרו לי איך יצא המתכון.

בתאבון ובהצלחה!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכונים

לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם,

קראו עוד »
מתכונים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’) חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »
מתכונים

סלט ירוק

המצרכים: כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון

קראו עוד »