עוגת אהבה פרסית

על אף היותי פרסיה מבטן ומלידה מעולם לא שמעתי על עוגת אהבה פרסית. בעיתון 'לאשה' התפרסם לאחרונה מתכון וקרובת משפחה ביקשה שאכין לה. המתכון היה חלבי ועם גלוטן ונדרש להתאמות מיוחדות. הנה התוצאה לפניכם. הצבע הירוק נובע מאפיית זרעי החמנייה והדלעת ומזכיר את מתכון העוגה הירוקה באתר זה. העוגה היא פרווה, עם שמן קוקוס במקום חמאה, ללא גלוטן וללא צבע מאכל (צבע ורוד הושג ממיצוי של בטטות סגולות). מעבר ליופיה ולצבעוניותה היא מאד טעימה והבצק שלה מאד מזין, כי מכיל קמח אורז מלא וזרעים טחונים של חמנייה ודלעת. העוגה תופחת מאד ובמרכזה נוצר שבר סורי-אפריקאי חינני. אל דאגה- הציפוי יכסה אותו.

קרובי משפחתי זוללים מהעוגה ללא יכולת להפסיק מרוב שטעימה. וככה זה נראה: פותחים קופסה עם פרוסות מדוגמות מהעוגה וטועמים. אומרים "טעים" וסוגרים את הקופסה. פותחים שוב, אומרים "טעים מאד" ואוכלים עוד פרוסה. סוגרים קופסה. אחרי 2 דקות לא עומדים בפיתוי ואוכלים את הפרוסה האחרונה… חחח…

 

לבצק העוגה:
להקציף 2 ביצים עם כוס סוכר חום
להוסיף כף גדושה הל טחון
1סוכר וניל
כוס קמח אורז
כוס קמח ללא גלוטן ('קונדיטור')
רבע עד שליש כוס זרעי חמניות טחונים (מדידה בכוס לפני טחינה)
רבע עד שליש כוס גרעיני דלעת טחונים
5 כפות גדושות של שמן קוקוס (להמס בפינג'ן על הגז). אם נוזלי- צריך בערך 8 כפות.
1 כפית עם קצת בטן של סודה לשתיה מומסת בכוס מים

מערבלים הכל יחד במערבל במהירות נמוכה ואז גבוהה.
בסוף מוסיפים 3 כפות חומץ ומיד אחרי ערבול ישר לתנור. אם סמיך מדי מוסיפים מים עד לדרגת סמיכות של עוגה בחושה.

מכניסים בתבנית די קטנה (כמו תבנית קפיצית עגולה 24) לתנור שחומם מראש על 180 מעלות  ל- 30-40 דקות. מכינים בינתיים ציפוי ורוד. רק אחרי שהעוגה מתקררת או לפחות מתקרבת לטמפרטורת החדר מוסיפים את הציפוי.

 

לציפוי:
כוס סוכר
כף וחצי קמח ללא גלוטן ('קונדיטור')
2  כפות מי ורדים (לא תמצית)
1 סוכר וניל
רבע כוס מיצוי בטטות סגולות. איך משיגים אותו?  מבשלים במעט מים 5 בטטות סגולות (קונים אצל אדי הדרום אמריקאי בשוק נתניה). הצבע עובר למים ומשמש כצבע מאכל טבעי. במקור צריך לשים סירופ רימונים. הבעיה איתו שהוא חום ולא יפיק צבע משגע כמו הוורוד שהתקבל לנו. אולי אם סוחטים רימון טרי כן יתקבל צבע דומה. מי שאין לו בטטות סגולות ישים מי בישול של סלק- מפיק צבע ורוד בדיוק אותו דבר (ניסינו) וגם מיץ דובדבנים או אפילו לסחוט ידנית דובדבנים (למעוך בכוס) ולהשתמש במיצוי שלהם.
3 כפות חומץ

מבשלים יחד בסיר קטן על אש נמוכה סוכר, מי ורדים וחומץ. בוחשים למניעת גושים או חריכה.

לערבב בכוס את מיצוי הבטטות עם הקמח עד שאין גושים, ולהוסיף לתערובת שבסיר תוך בחישה מתמדת. אמנם המיצוי סגול אבל בערבוב עם שאר החומרים הופך לוורוד משגע.

להוסיף סוכר וניל, לבחוש היטב ולכבות לאחר בעבוע. אם סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים. אם נוזלי מאד אפשר להוסיף מעט קמח ללא גלוטן. כשמתקרר לטמפרטורת החדר זה כמעט נקרש לגמרי. לשפוך על העוגה הקרה. אם נוזל לצדדים סביב העוגה זה עוד יותר יפה. אפשר לקשט בעלי ורדים שקונים בחנויות תבלינים ובפיסטוקים קלופים או בשברי פיסטוקים. בחרתי בעלי ורדים בלבד עם פרח שלם קטנטן של ורד במרכז העוגה. הוספתי גם כמה פרחי רוזמרין בצבע סגול לילך מגינת הקליניקה (לא רואים בתמונה).

 

בתיאבון!

צילום תמונות: סיגי גולן-נחמני

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

גב, ברכיים, לחץ דם, מע' השתן והמין

זיהום בשתן

א' הגיע אלי מת"א עם מצוקה וסבל של צריבה בשתן מזה כמה שנים. במהלך שנים אלה ניסה לפתור את הבעיה בדרכים שונות כולל בחוץ לארץ,

קראו עוד »
ריפוי ואורח חיים בריא

מה מותר לאכול לרוב מטופלי

הלחמים שמרשה לחולי צליאק ולמי שזמנית אסור להם גלוטן הם רק 4 סוגי לחמים: "לחם כוסמת ירוקה" של "אנשי הלחם" מקיבוץ מורן, לחם כוסמת ירוקה

קראו עוד »