קחו מתכון פשוט וקל לעוגת שזיפים ללא גלוטן שקוצרת ים של מחמאות. מדד מקדם הטריפה: סביר. ילדים לא מתלהבים אבל מבוגרים כן, ועוד איך כן! ממה? מזה שהיא מתוקה במידה הנכונה, מתובלת בתבלינים מיוחדים, אוורירית ורכה עד מאד. בסוף המתכון הבאתי מתכון לעוגת התופין– מקוצר ואוורירי יותר ללא קמח אורז מלא (ולכן פחות מזין). מדד מקדם הטריפה גבוה מאד!
המצרכים:
2 כוסות קמח ללא גלוטן (אנו משתמשים ב'קונדיטור')
1 כוס קמח אורז מלא
1 כוס סוכר חום
2 כפיות קינמון טחון
2 כפיות הל טחון
קורט ציפורן טחון
3/4 כוס שמן זית
3 כוסות מים שהושרו בהם כחצי שעה 2 כפות צ'יה (או 2 כוסות מים עם צ'יה וכוס אחת תה גם עדן ריחני)
4 ביצים גדולות
2 חופני פקאנים (אין צורך לרסק אותם)
10 שזיפי שגיב מגולענים (אפשר בהחלט כל סוג אחר של שזיפים כמו סנטה רוזה ואפילו נקטרינות)
2 כפיות אבקת סודה לשתיה מומסות במעט מים
8 כפות חומץ (אנו משתמשים רק בחומץ סינתטי)
אופן ההכנה:
מערבבים חומרים יבשים ואז מוסיפים רטובים (למעט סודה לשתיה וחומץ). מערבלים עם וו הקצפה במערבל (מיקסר) במהירות איטית ומגבירים מהירות בהדרגה למהירות הכי גבוהה. מוסיפים פקאנים וממשיכים בערבול בעוצמה בינונית.
מוסיפים אבקת סודה לשתיה מומסת במעט מים ומערבלים. מוסיפים חומץ ומערבלים. מיד אח"כ מוסיפים שזיפים.
מערבלים ערבול קצר ומעבירים לתבנית בינונית. מכניסים לתנור שחומם על 200 מעלות. להנמיך מיד ל- 180 מעלות בערך ולאפות כ- 45 דק.
בודקים בדקירת קיסם – אם יצא יבש העוגה מוכנה.
בהצלחה ובתיאבון.
מתכון לעוגת תופין: 4 ביצים גדולות מקציפים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר חום ו- 1 סוכר וניל. מחממים תנורון ל- 180 מעלות ומשמנים ניר אפיה על תבנית של תנורון. מוסיפים כוס קמח קונדיטור לל"ג (זה בעיקרו קורנפלור. אפשר גם פנריה לל"ג שעשוי מקמח אורז, קורנפלור וכוסמת) וכוס קמח שקדים. 4 כפות שמן זרעי ענבים או שמן זית. כפית סודה לשתיה מומסת ב- 2 כפות מים או ב- 2 כפות תה גן עדן ריחני מרוכז. למי שרוצה תוספת מתיקות יש להוסיף 2 כפות קמח של אגוזי נמר. מערבבים הכל במיקסר ומוסיפים ממש בסוף 3 כפות חומץ סינתטי כדי שהסודה לשתיה תתפח. שידרוג: לשים חצאי שזיפים למעלה. שידרוג מסוג אחר: לערבב חצי מכמות הבלילה עם 3 כפות קקאו וכף חמאת אגוזים להשגת אפקט השיש. אחרי חצי שעה בתנור בודקים עם קיסם. פורסים לריבועים ומאחסנים בקופסה סגורה במקרר. בתיאבון!