פחזניות מלוחות (20 קטנות או 12 בינוניות)

המתכון אינו פשוט להכנה ולכן מיועד להכנה ע”י מבוגרים אבל בהחלט משתלם לכולם וגם לילדים. ניתן להכין בתנור גדול ואז ייכנסו לתבנית אחת 20 יחידות קטנות, או בתנורון (תנור קטן) 12 יחידות בינוניות. המאמץ לצמצם ככל הניתן את רשימת המצרכים לצד שמירה על הטעם והמירקם שיהיו דומים לפחזניות החיטה היה קשה. לכן יש תבלינים שמי שרוצה יוסיף אבל אין חובה להוסיפם. פחזניות במילוי סלט אבוקדו מתאימות במיוחד לאירוח וקוצרות קריאות התפעלות רמות כשמגלים שהן ללא: חיטה, חלב, שמרים, סויה.

 

המצרכים:

1 כוס מים%d7%a4%d7%97%d7%96%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%9f

1/2 כוס שמן זית

1/2 כפית מלח

1 כוס קמח תירס דק

1 כוס קמח ללא גלוטן

3 ביצים גדולות

רבע כפית אבקת סודה לשתיה + כף מים

כפית חומץ סינתטי

תבלינים אפשריים (אנחנו הוספנו את כולם):

חצי כפית כמון טחון

1/2 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1/2 כפית שום גבישי או שום כתוש

1/4 פלפל לבן טחון (או שחור)

מצרכים למלית: סלט אבוקדו

לרסק אבוקדו שלם עם מזלג ולהוסיף חצי לימון סחוט, מעט מלח וכף שמן זית. כדאי להוסיף גם 3 גבעולים פרוסים דק של בצל ירוק .לערבב הכל ביחד והסלט מוכן.

 

אופן ההכנה:

מרתיחים נוזלים בסיר קטן. מערבבים בקערה את הקמחים. כשרותח הסיר מכניסים את הקמחים ובוחשים במהירות עד שמקבלים רביכה אחידה ומכבים את האש. מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס. מחכים 5 דקות שהרביכה תתקרר מעט ואז מוסיפים תוך כדי בחישה נמרצת את הביצים בזו אחר זו. את אבקת הסודה לשתיה ממיסים בכף מים מוסיפים ובוחשים היטב. ומוסיפים כפית חומץ סינתטי ובוחשים שוב. את הבצק מכניסים לשק זילוף (מי ישטוף את זה אחר כך?) ומזלפים פחזניות, או יוצרים תלוליות קטנות או בינוניות עם כפות הידיים או עם 2 כפות. אופים 25 דקות או פחות (תלוי בגודל הפחזניות). לאחר שהגיעו לטמפרטורת החדר חותכים לרוחב לא עד הסוף כמו פה או צדפה וממלאים במלית כמו: סלט אבוקדו, סלט ביצים, ממרח חומוס, ממרח זיתים, ממרח קשיו, ממרח שום ועשבי תיבול  וכן הלאה.

ניתן לקשט פחזניות כאוות נפשכם. במקרה זה קישטנו בעיניים ממלפפון (יצרנו מקליפת מלפפון וצנתר מתכת) ופה מקטשופ.

 

בתיאבון!

 

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכונים

לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם,

קראו עוד »
מתכונים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’) חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »
מתכונים

סלט ירוק

המצרכים: כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון

קראו עוד »
מתכוני ילדים

בראוניז שוקולד

המצרכים: 1 כוס סוכר פירות 1 שקית סוכר וניל 1 כוס קמח אורז מלא 1/2 1  כוסות קמח ללא גלוטן (קורנפלור. אנחנו השתמשנו בקונדיטור) 3/4

קראו עוד »