פיצה ללא גלוטן

למעשה, זהו לחם פיצה טבעוני או בסיס לפיצה שהוא עצמו בטעם פיצה. לרוב אנו אוכלים אותו כמו שהוא ללא ציפוי מעל. אם רוצים 2 תבניות של תנור גדול כדאי להשתמש בכל הכמויות המפורטות כאן. אם לא- ניתן לצמצם כמויות (4 כוסות קמח ללא גלוטן, כוס קמח אורז מלא וכן הלאה). אנו אופים בכוונה כמות גדולה ופורסים ומקפיאים כל 2 פרוסות בשקית. כשרעבים- מוציאים את 2 הפרוסות, שמים בטוסטר לחיץ, והנה ארוחה משביעה ומזינה בתוך דקות.

 

המצרכים:

6 כוסות קמח ללא גלוטן (השתמשנו בזה של 'קונדיטור')

2 כוסות קמח אורז מלא או כוס אחת בתוספת כוס קמח עדשים אדומות וכוס קמח כוסמת (רגישים לגלוטן- נא לטחון לבד בבית אחרי שבוררים היטב כי בכוסמת יש פעמים רבות גרגר חיטה או שעורה שאסור לחולי צליאק או לקנות קמח כוסמת ללא גלוטן).

כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה

3 כפות שבבי שום או 8 שיני שום כתושות

2 כפות בצל מיובש או בצל שלם קצוץ דק

3/4 כוס שמן זית כתית מעולה

2 כפות אורגנו מיובש או קצוץ טרי

2 כפות ריחן מיובש או קצוץ טרי

מי הזיתים (חרוזית בקופסת שימורים סטנדרטית או בצנצנת זכוכית) + מים = יחד כמעט 3 כוסות נוזלים + מעט מים לערבוב הסודה לשתיה בסוף

כף זרעי קצח

4 כפות זרעי חמניה

4 כפות זרעי דלעת

4 כפות פקאנים קצוצים גס או שלמים

חצי קופסה של זיתים מגולענים (חרוזית)

3 כפיות קצת גדושות (עם קצת בטן) סודה לשתיה

3 כפות חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי)

אין צורך במלח כי הזיתים והסודה לשתיה ממליחים את הבצק

לציפוי: כמה כפות קטשופ, כפית שבבי שום, כפית אורגנו מיובש או טרי, טבעות בצל ועגבניה, רצועות גמבה אדומה

 

 

אופן ההכנה:

ללוש עם וו לישה או וו גיטרה במערבל את הכל למעט הזיתים, הזרעים, הסודה לשתיה והחומץ. להוסיף חצי מהזיתים וכל הזרעים ולערבל במהירות גבוהה. להוסיף סודה לשתיה מומסת במעט מים (בערך כף) ועם 2 כפות חומץ ולערבל במהירות גבוהה. להוסיף את יתרת הזיתים ולערבל במהירות נמוכה שלא יתפרקו לחתיכות קטנות.

להעביר את הבצק ל- 2 תבניות גדולות עם נייר אפיה משומן, לשטח את הבצק וליישר ככל הניתן להשגת עובי אחיד. לאפות בתנור שחומם מראש 200 מעלות 40 דק' עד שעה בתנור. להחליף מיקום התבניות (עליונה להוריד למטה ותחתונה להעלות למעלה) להשגת  אפיה אחידה. מי שרוצה פיצה של ממש:  למרוח אחרי 30 דק' אפיה רוטב פיצה (הכי קל: כמה כפות קטשופ, שבבי שום ואורגנו), לפזר מעל טבעות בצל ועגבניה ורצועות גמבה אדומה ולהמשיך באפיה.

בתיאבון!

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

ריפוי ואורח חיים בריא

מה מותר לאכול לרוב מטופלי

הלחמים שמרשה לחולי צליאק ולמי שזמנית אסור להם גלוטן הם רק 4 סוגי לחמים: "לחם כוסמת ירוקה" של "אנשי הלחם" מקיבוץ מורן, לחם כוסמת ירוקה

קראו עוד »
טיפים

טיול גלילי בחורף

בחורף תשפ"ד נסענו לטיול חנוכה בן שלושה ימים  11-13.12.2023 בגליל. לנו ביבנאל. כל הדרך מנתניה לגליל נראתה כמו לקוחה מאגדות האחים גרים- מרחבים ירוקים אינסופיים. במפתיע

קראו עוד »
טור גוף-נפש

ריח רע בפה

באשת הפה- האליטוסיס (Halitosis) – שם מזעזע לבעיה רפואית מוכרת כל כך לריח פה בלתי נסבל. חברות המייצרות מוצרי הגיינה לפה, שלרוב כלל אינם בריאים לגופנו,

קראו עוד »