מרציפן בקלות

מרציפן בניחוח ורדים ב- 5 דקות הכנה עם מעט סוכר. יש סגולה לריפוי מעטפת הלב (קרום הלב, פריקרד) בכל מה שמריח מוורדים. כך, למשל, אני מכינה ריבת סלק לראש השנה- קוביות סלק עם תמצית ורדים. מדד מקדם הטריפה כשיש ילדים בבית- בינוני. כיף גדול לילדים להתעסק עם בצק המרציפן. המתכון מיועד בעיקר לילדים אבל מצריך עזרה ממבוגר (חוסכת פירוט יתר של הכלים ושל אופן ההכנה במתכון…).

אגב, כמו מרציפן שקדים ניתן להכין מרציפן ירוק מפיסטוק טחון דק וממעט זרעי דלעת טחונים שיחזקו את הצבע הירוק.

מרוקאים? עבורכם הכנת מרציפן היא עבודת פרך של השריית שקדים וקילופם למחרת. מייבשים אותם בשמש היטב לכמה ימים. אח”כ טוחנים במטחנת בשר את השקדים פעם אחת לבדם ובפעם השניה עם הסוכר. בקיצור, מפה כבר לא צריך להמשיך לפרט, כי הבנתם שמדובר בשיעבוד גמור למטבח ליומיים שלמים. אם יש חתונה וצריך להכין מרציפנים למסיבת החינה, עדיף שתהיו מהצד של החתן. הצד של הכלה הוא המשתעבד להכנת המרציפנים בחינה. 🙂

 

המצרכים:

חצי כוס סירופ מי ורדים

300 עד 400 גר’ קמח שקדים (שקד קלוף וטחון דק)

1 חלבון ביצה או כף קמח ללא גלוטן ‘קונדיטור’ (בעיקרו זה קורנפלור)

לקישוט: 2 כפות פיסטוק גרוס ו- 2 כפות זרעי דלעת טחונים דק (נותנים צבע ירוק עמוק וכהה יותר לפיסטוק)

למי שרוצה לפסל מרציפן בצורות כמו פירות וירקות יצטרך לשם קישוט: כמה טיפות צבע מאכל טבעי (יש בהמשך הסבר איך להכין כזה), עלי נענע (לעיצוב תותים), רוזמרין (לעיצוב גזרים), גבעולים/עוקצים של דובדבנים שאכלנו בקיץ ושטפנו וייבשנו היטב.

 

אופן ההכנה:

מרתיחים את סירופ הוורדים בסיר קטן או בפינג’אן גדול ורחב יחסית (20 ס”מ קוטר).  להנמיך את האש כשמבעבע. להוסיף בהדרגה תוך כדי בחישה מתמדת את קמח השקדים, כמה שצריך עד לקבלת עיסה דביקה. אחרי שהעיסה אחידה וקצת יבשה וקשה לערבוב יש להוסיף תוך כדי בחישה מהירה את חלבון הביצה. לערבב מהר והיטב והעיסה כולה צריכה להיות חמה מאד (כדי שחלבון הביצה לא ישאר חי אלא יהיה מבושל). אם לא שמים חלבון ביצה להוסיף את הקמח ללא גלוטן יחד עם קמח השקדים. אם נוצר קצת מרציפן שרוף בתחתית לא נורא. מנמיכים אש. מחכים שיתקרר לטמפרטורת החדר.

מחצי מהכמות יוצרים גליל ומגלגלים אותו בצלחת עליה פיזרנו פיסטוק גרוס וזרעי דלעת טחונים. פורסים את הגליל לעיגולים לבנים עם שוליים ירוקים.

מחצי שני של הכמות יוצרים פירות וירקות כמו תות (העלים הם זרעי דלעת ירוקים), גזר (העלים נקטפו משיח רוזמרין), דובדבן (מרוקאים שומרים מקלות של דובדבנים מהקיץ ומייבשים אותם כדי לתקוע בדובדבני המרציפן במימונה). אפשר לפסל עכבר ולעשות לו אוזניים מזרעי דלעת ועיניים ממסמרי ציפורן. אושר גדול ללדים לפסל במרציפן. אפשר להכין צבעי מאכל טבעיים ממי סלק (אדום כהה) וממי בישול של סירפד (ירוק כהה) וכן הלאה. בתמונה משמאל נעשה שימוש בכף של מי סלק שהורתחו יחד עם סירופ הוורדים.

ניתן לצפות בקוקוס טחון או לעצב צורת סושי בעזרת הכנת גליל עם מלית של קוקוס או פיסטוק טחונים. סוגרים את הגליל על המלית ומגלגלים בקוקוס או בפיסטוק הטחונים ופורסים לפרוסות עגולות או שמולשות או מרובעות.

בתיאבון!

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח