ריבת אתרוגים

אתרוגים לפני בישולהנה המתכון הסודי שלי לריבת אתרוגים. אני נעזרת בריבת האתרוגים לריפוי מלא של חולי לב. אחרי הסבר מה עליהם לתקן ברמה הנפשית ואחרי טיפול בביו-אנרגיה ניתנת להם ריבת אתרוגים לצורך המשך טיפול בבית. כל האתרוגים הם אתרוגים כשרים שבמהלך חג הסוכות יהודים צדיקים ברכו עליהם. לשמחתי הרבה, בזכות מטופלי, השגתי 20 כאלה, מה שהצריך בישול בשני סירי ענק במקביל. לדעתי, אין טעם לקנות אתרוגים בזיל הזול בשוק אחרי החג לצורך הכנת הריבה כי הם עם תדר אחר לגמרי.

מבשלים אתרוגים שלמים במים רותחים עם כף או שתיים מלח. לשפוך את המים אחרי רתיחה אחת ולשטוף במים קרים. לחתוך לקוביות בינוניות  או לפלחים ולהוציא גרעינים. זהירות מכוויות- גם אחרי חצי שעה האתרוגים חמים מאד מבפנים. להוסיף סוכר בערך ביחס של קילו סוכר לכל קילו פרי וגם לפחות 5 מקלות קינמון שלמים,  מקל וניל, 10  מסמרי ציפורן שלמים, הל שלם (לפחות 10 תרמילים), 2 כוכבי אניס, ג’ינגר טרי פרוס לעיגולים (10 עיגולים על כל קילו פרי), 5 גרגרים שלמים של  פלפל אנגלי, חצי כוס חומץ סינתטי על כל 2 ק”ג פרי והרבה אהבה עם כל בחישה. לבשל זמן רב (6 שעות לפחות) על אש נמוכה, ולבחוש מדי פעם. הלב הוא מקור השמחה באדם וגם קשור להבנה. חז”ל אמרו: “עשרה דברים משמשין את הגוף, ואלו הם… כבד לחימה, מרה לקנאה… קיבה לשינה, כליות יועצות, לב מבין” (מדרש רבה לויקרא פרק ד’). לכן, עם כל בחישה יש לשיר שירים על שמחה, על אהבה ועל הבנה כמו “והיא הכל מבינה” של להקת פורטרט, “אתה בחרתנו”, הפיוט “שמחם בבנין שלם”, “למה לי לקחת ללב- יש לי הרבה לאהוב מראש! יש לי תמיד חברים שעוזרים לשמוח” (מילים: אריק איינשטיין ושלום חנוך. לחן: שלום חנוך). אני משאירה אתרוג אחד שלם בתוך הסיר – לרוב זה שהכי קטן/קשה. משתדלת שהאתרוג השלם יהיה זה שהגיע מהאדם הצדיק ביותר בחבורה של תורמי האתרוגים. בשנה האחרונה היו לי שניים כאלה אז שמתי בכל סיר אתרוג אחד שלם. האתרוגים השלמים התבשלו לאיטם עם שאר הריבה, שהלכה והפכה ליותר ויותר ענברית וחומה, ולבסוף- יצקתי אותה ישר לצנצנות כשהכל חם מאד וממש מבעבע. הכינו מגבת נייר לניגוב טפטופים סביב המכסה, ובתוך 3 שניות סיגרו עם המכסה המתאים. הריבה יכולה להשמר שנים בואקום. ואקום נוצר מחום רב בו מוכנסת הריבה לצנצנת ואז כשהצנצנת מתקררת האויר מתכווץ (תופס פחות נפח) וכך יוצר ואקום. משהו חשוב- לסחוט לימונים ולהוסיף בסמוך לכיבוי האש. בערך רבע כוס מיץ לימון או 2 לימונים על כל קילו פרי. אני שמתי 2 לימונים על כל סיר גדול, כי שמתי קודם חומץ , וזה נקרש יפה. מנסיוני ריבת האתרוגים שלי אינה מתקלקלת מחוץ למקרר. בהצלחה!ריבת אתרוגים 20.11.13

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

תגובה אחת

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח