מבשלים על אש נמוכה כוסמת לא קלויה שצבעה לבנבן ירקרק בהרבה מים (בערך כוס מים יותר מכפי כיסוי הכוסמת). רצוי להשרות אותה במים שעתיים קודם. אחרי שהיא כמעט מבושלת לגמרי מוסיפים עדשים אדומות או כל סוג של עדשים שרוצים, מעט שום ו/או בצל קצוצים. אין צורך להנביט עדשים אדומות- הן אינן קטניה. פשוט שוטפים אותן ומכניסים לתבשיל. יחס אפשרי בין כוסמת לעדשים 1:2 כלומר על כל 2 כוסות כוסמת לשים כוס עדשים. מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה עד שיתרככו העדשים ואז מוסיפים תבלינים (כמו מלח, כמון, חוויאג' למרק, מעט קארי אם אוהבים), ואחרי כיבוי הגז אפשר להוסיף גם כף או שתיים שמן זית.
שידרוג צבעוני – להוסיף כוס של לקט ירקות כלשהו (אפשר קפוא שהופשר ונשטף במים כמו אפונה, תירס, שעועית, גזר) יחד עם העדשים.