תה גן עדן ריחני

עץ הקינמון הוא עץ אכיל! העץ בעצמו הוא כולו פרי! מקלות הקינמון מופקים מקליפת הגזע. הקינמון הוא אחד ממרכיבי הקטורת בבית המקדש. שילוב של דבש וקינמון עוזר לריפוי של המון מחלות. הוא נלחם בחידקים ובפטריות, מרפא דלקות, כולל דלקות מפרקים, ומסייע באיזון רמות הסוכר והאינסולין בגוף (הופך את התאים שלנו לרגישים יותר לאינסולין).

המצרכים:

4 מקלות קינמון

4 תרמילי הל

1 כוכב אניס

אפשר גם: 2 מסמרי ציפורן

דבש (רצוי רק עד כפית ביום לאדם)

 

הכלים:

קומקום קטן (אם אין – אפשר פינג’ן גדול)

כפיות וספלים כמספר השותים

 

אופן ההכנה:

זהו התה האהוב עלינו במיוחד באירוח. התה מבשם את האויר בבית, וכל אורח שנכנס נמשך אליו כמו דבורה אל הצוף. שמים את כל התבלינים בקומקום הקטן. ממלאים במים עד לגובה הזרבובית, ומרתיחים על אש נמוכה כחצי שעה. התה מרוכז מאד ומתוק מאד וניתן להפוך אותו לתמצית, כלומר לשים רבע כוס תמצית תה כזה ועל זה לשפוך מים רותחים מקומקום אחר. ניתן להמתיק בדבש (לנו מספיקה חצי כפית לכוס). בכל פעם שמתחשק תה ממלאים שוב מים ומרתיחים לכמה שניות, עד שהתבלינים מאבדים את טעמם, ואז זורקים  אותם ומכינים תה חדש. למי שאוהב מעט חריפות ניתן להוסיף לכוס התה פרוסת זנגביל דקה.

אזהרה: תה עם ציפורן מרדים! עדיף מראש לא לשים אותו בתה אם שותים בתחילת היום ואם נוהגים.

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח