בטן של לטאה (3 עד 5 מנות)

המצרכים:

10 עד 20 דפי אורז גדולים

5 עלי כרוב לבן או סגול (לא חובה)

2 גזרים

2 מלפפונים

1 גמבה אדומה

1 בצל ירוק (אם אין – אפשר בצל רגיל לבן או סגול)

בערך 2 כוסות נבטוטים (הכי כדאי- מש ועדשים)

מעט מים

כף שמן זית כתית מעולה

אפשרות – מכינים רוטב משגע בכוסית של משקה חריף: רוטב סויה ללא חיטה וללא MSG (שליש כוסית, רק למי שלא רגיש לסויה. מי שרגיש שישים חמאת בוטנים) + סירופ מייפל טבעי או סילאן (שליש כוסית) + שן שום.

אפשרות להכנת זחלים: מכינים אורז מבושל למילוי דפי האורז עם ירקות ו/או נבטוטים.

 

הכלים:

סכין חדה

קרש חיתוך

4 צלחות + צלחות כמספר הסועדים

מגש או צלחת גדולה

צלחת גדולה קעורה

כוסית של משקה חריף + מועך שום + כפית אם רוצים להכין רוטב

 

אופן ההכנה:

למעשה, זהו אגרול קל הכנה וללא טיגון/אפיה. אם רוצים כמות גדולה- משתמשים ב- 20 דפי אורז. אם רוצים כמות קטנה – משתמשים רק בעשרה.

חותכים למקלות בגודל גפרורים את עלי הכרוב, הגזרים, המלפפונים והגמבה. את גבעולי הבצל הירוק חותכים לזנבות באורך גפרורים (אם אין בצל ירוק אפשר להשתמש בבצל לבן או סגול אך בכמות קטנה יותר וחתוך קטן יותר). שמים בצלחת את מקלות הכרוב, הגזרים, ובצלחת אחרת את המלפפונים, הגמבה וגבעולי הבצל החתוכים. בצלחת אחרת שמים נבטוטים מכמה סוגים. על הגזרים החתוכים (או בכלל על הירקות) כדאי לשפוך מעט שמן זית. תמיד כשאוכלים גזר כדאי להוסיף כמה טיפות שמן זית, כדי שהבטא קרוטן יהפוך לויטמין A הזמין לגופנו. במעט מאד שמן זית כדאי לשמן את הצלחת הריקה (שימון חד פעמי, לא צריך לחדש אותו) שעליה נניח את דפי האורז לאחר שהורטבו כדי שלא יידבקו לצלחת.

ממלאים מים בצלחת הקעורה ומכניסים לתוכה דף אורז אחד. משהים שניותיים (שתי שניות),  הופכים ומשהים שוב שניותיים. שמים על צלחת ריקה. שמים בקצה של הדף קצת מכל מילוי: כרוב, גזר, מלפפון, גמבה, בצל, נבטוטים, ואפשר לטפטף טיפה של רוטב סויה או רוטב משגע (אם הכנתם) באמצע מעל לכולם. אם מנסים להכניס יותר מדי מלית הדף עלול להקרע. מחכים שהדף יתרכך ויהיה גמיש, ואז מתחילים לגלגל עד לסוף הדף עם המלית באמצע ואת הקצוות לדחוף פנימה בעדינות כדי לקבל צורת מעטפה/אגרול/תיבה. הדף הופך לשקוף ורואים בתוכו את המלית ממש כמו בטן שקופה של לטאה. להניח במגש או בצלחת הגדולה. לוקחים דף נוסף, מרטיבים משני הצדדים, ושוב ממלאים. ככה אחד אחרי השני ממלאים את כל הדפים. מקבלים מגש ערוך באגרולים טעימים מאד ועשירים בויטמינים ובמינרלים.

כמובן שאפשר לגוון את המילוי בנתחי אבוקדו, קולרבי, או כל דבר אחר שמתחשק כולל טחינה, שבבי שקדים או בוטנים.

שדרוג המתכון מהעת האחרונה – הכנת זחלים (האמת שהם נראים יותר כמו גלמים): ממלאים באורז לבן מבושל ודביק עם או בלי ירקות ונבטוטים
ועם מעט חמאת בוטנים קראנץ’ של B&D או כל חברה אחרת שלא משתמשת בחומר משמר. מגלגלים, ואחרי הגלגול דוחפים עוד קצת את הקצוות פנימה עם האצבע, ומקבלים זחל לבן, דחוס, גמיש וטעים מאד. אפשר במקום חמאת בוטנים לשים רוטב משגע כמפורט לעיל ונפרטו שוב להלן: רוטב סויה (שליש כוסית) + סירופ מייפל טבעי או סילאן (שליש כוסית) + שן שום כתושה במועך השום. והטעם? כמו דים סאם לעצלנים! סליחה, כמו דים סאם למקצרי תהליכים יצירתיים.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני מבוגרים

לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם,

קראו עוד »
מתכוני מבוגרים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’) חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »
מתכוני מבוגרים

סלט ירוק

המצרכים: כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון

קראו עוד »