בראוניז שוקולד

המצרכים:

1 כוס סוכר פירות

1 שקית סוכר וניל

1 כוס קמח אורז מלא

1/2 1  כוסות קמח ללא גלוטן (קורנפלור. אנחנו השתמשנו בקונדיטור)

3/4 כוס קקאו (בחרנו בקקאו הולנדי משובח). לפעמים אנו מוסיפים מעט קקאו חרובים.

5 ביצים גדולות

1/2 כוס שמן זרעי ענבים (או שמן זית כתית מעולה)

1/2 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה (בחורף זה מוצק- אז 3 כפות גדושות. רצוי להמיס קודם)

2 כוסות מים או תה גן עדן ריחני מקורר לטמפרטורת החדר

כף גדושה קינמון טחון

כף גדושה הל טחון

1/2 כוס (או יותר) פקאנים (ו/או אגוזי מלך, פיסוקים, אגוזי לוז) שבורים גס

2 כפיות אבקת סודה לשתיה (כפיות שטוחות ללא בטן)

3 כפות חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי)

1/2 כוס שוקולד צ’יפס איכותיים (בחרנו באלה של מימונ’ס)

 

הכלים:

קערת מיקסר עם וו הקצפה (מקצף)

כף

כפית

כוס

מרית

תבנית של תנור קטן (טוסטר אובן) או תבנית עגולה מס’ 28

נייר אפיה משומן במעט שמן

 

אופן ההכנה:

לחמם מראש תנור ל- 180 מעלות.

מערבבים בכף את כל החומרים היבשים למעט שלושת האחרונים (פקאנים, שוקולד צ’יפס וסודה לשתיה). מוסיפים חומרים רטובים ומערבלים בקצב איטי ואח”כ מהיר. מוסיפים את הסודה לשתיה מומסת במעט מים (בערך כף) ומערבלים. מוסיפים את החומץ בהדרגה תוך כדי ערבול. מוסיפים פקאנים ומערבלים. מוסיפים שוקולד צ’יפס ומערבלים לעשר שניות במהירות איטית. ליצוק לתוך תבנית מרובעת של טוסטר אובן.

40 דקות והעוגה מוכנה.

כשתתקרר להכניס מכוסה למקרר. בבוקר לפרוס לריבועים קטנים. האושר- אין לו סוף.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני מבוגרים

עוגת שוקולד פודינגית

איך נולד מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן רכה ונימוחה בטעם של פעם? שבת עמדה להיכנס בעוד שעה ואין זמן לחפש מתכון לעוגת שיש. יש רק

קראו עוד »
מתכוני מבוגרים

לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם,

קראו עוד »
מתכוני מבוגרים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’) חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »
מתכוני מבוגרים

סלט ירוק

המצרכים: כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון

קראו עוד »