דלעת ערמונים (לפחות 5 מנות)

מתכון שמצריך מעט מאד זמן הכנה. יש גרסה לממהרים מאד: לא לחתוך את דלעת הערמונים, אלא לשים אותה שלמה בסיר עם חצי כוס מים למשך כשעה על אש נמוכה. באמצע הבישול להפוך את דלועי הערמונים לצד השני שיתבשל גם הוא. מהגרעינים נפטרים בקלות בעת חיתוך נטול מאמץ של דלעת הערמונים המבושלת לחצי.

אין צורך בכלל בתבלינים כי דלעת הערמונים היא תמיד מתוקה מדבש, בכל אופן זו שקנינו בשוק בנתניה.

 

המצרכים:

5 דלועי ערמונים

2 בצלים (עדיף סגולים)

 

הכלים:דלעת ערמונים

סיר שטוח וגדול עם מכסה (רצוי מכסה שקוף)

כף

סכין

קרש חיתוך

צלחות וסכו”ם כמספר הסועדים

 

אופן ההכנה:

שוטפים וחוצים לשניים את דלעת הערמונים והבצל על גבי קרש חיתוך. מדלעת הערמונים מוציאים עם כף את כל הגרעינים. הגרעינים טעימים. אנחנו אוכלים חלק מהם- לועסים עם השיניים וזורקים את הקליפה. שמים את החצאים של הדלעת והבצל בסיר ומכסים. מדליקים אש גבוהה וכשיש מעט אדים על המכסה או ריח קל של חריכה (ריח שרוף) מנמיכים אש. לאחר רבע שעה בודקים מה קורה בסיר והופכים את חצאי דלעת הערמונים וממשיכים לבשל עוד רבע שעה. בסך הכל זמן הבישול הוא כחצי שעה.

אפשר להכניס לסיר את דלעת הערמונים ראשונה, ואז להתפנות לחיתוך הבצל ולהוספתו. אם מוסיפים אותו לקראת גמר הבישול יש לחתוך לרצועות עבות ולא לחצאים כדי שיספיק להתרכך ולאבד את חריפותו.

בתיאבון!

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח