לחמניות תירס טבעוניות (כ- 20 לחמניות)

“זה הדבר הכי טעים בעולם! הכי דומה ללחמניה עם קמח חיטה לבן ושמרים”. “זה ממש משביע מהר” אלו רק 2 דוגמאות לתגובות שקיבלתי על הלחמניות.

כדי שהלחמניות תהיינה מזינות יותר כדאי להקטין את כמות הקמח ללא גלוטן. הרצוי ביותר הוא להמיר אותו בקמח חומוס, או בכמות נוספת של קמח תירס דק. בכל מקרה יש להוסיף כמה כפות קמח ללא גלוטן כי הוא היוצר את ההדבקה של החומרים במקום ביצה.


המצרכים:

 כוס וחצי קמח תירס דק

2 כוסות קמח ללא גלוטן (השתמשנו ב”קונדיטור”)

2 כפות זרעי דלעת טחונים דק (לא חובה)

2 כפות זרעי חמניה טחונים דק (לא חובה)

כף גבישי שום

רבע כפית פלפל שחור טחון

כפית או כף כמון טחון

כפית פפריקה מתוקה

כפית מלח

כפית גדושה (עם בטן) אבקת סודה לשתיה

כף חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי)

1/2 כוס שמן זית

כוס וחצי עד 2 כוסות מים לפי הצורך

בצל גדול או 5 גבעולי בצל ירוק

אפשרויות נוספות: פטרוזיליה וכוסברה קצוצות דק מאד (5 גבעולים מכל אחת), בטטה מתוקה בינונית מגוררת דק, קישוא מגורר גס, נבטוטים, כמה כפות קמח שקדים.

 

הכלים:

 2 תבניות אפיה גדולות

2 ניירות אפיה

קרש חיתוך

סכין

כף

כפית

כוס

קערה

מרית

צלחת הגשה

 

אופן ההכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות. קוצצים דק מאד את הבצל הלבן או הירוק.

בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים למעט אבקת הסודה לשתיה. מוסיפים את רוב הנוזלים בהדרגה ומערבבים אבל לא את כולם (מעט מים נצטרך בהמשך). מוסיפים בצל קצוץ  ומערבבים. ממיסים את אבקת הסודה לשתיה במעט מים (2 כפות בערך) ועם כף חומץ, מוסיפים לבצק ולשים אותו במהירות. מקבלים בצק צהבהב רך, גמיש, בלתי דביק ונוח מאד לעיבוד כמו “בצק חביב” של עבודות יצירה לילדים. יוצרים  עיגולים דמויי לביבה שטוחה בקוטר של 5-4 ס”מ ובגובה של 1 ס”מ. שמים את העיגולים על נייר האפיה בתבנית זה לצד זה תוך שמירה על רווח של כסנטימטר ביניהם, כי הם מתנפחים ותופחים קצת. מכניסים את 2 התבניות לתנור. זמן אפיה כ- 25 דקות. אחרי 15 דקות כדאי להפוך את הלחמניות בזהירות בעזרת מרית. כשהלחמניות מוכנות מוציאים אותן עם מרית לצלחת הגשה.

בתאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

2 תגובות

  1. הי. נראה טעים. כמה מהקמח ללא גלוטן ניתן לדעתך להמיר בקמח תירס? כי במתכון יש כמות די גדולה, 2 כוסות.
    תודה.

    • שלום רחל. אכן במתכון יש כמות גדולה מקמח ללא גלוטן וכך מושג הטעם “כמו קמח לבן”. ניתן להמיר כמעט את כולו בקמח חומוס (הרצוי ביותר) או בקמח תירס דק. לדעתי, יש להשאיר במתכון לפחות 4 כפות קמח ללא גלוטן (בערך חצי כוס) רק לצרכי הדבקה, כ אין במתכון ביצה והלחמניה עלולה להתפורר. ספרי איך יצא. בהצלחה!

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח