מלוואח טף מטרף (כ- 10 עיגולים)

12 דקות של הכנה וטיגון כמעט ללא שמן ויש ארוחה מזינה לילד חולה צליאק, לחולה קרוהן או קוליטיס (עבור שני אלה הייתי נמנעת משימוש ב: פלפל שחור, שום ובצל), לאורח רעב וממהר, או לנו עצמנו בתור פינוק משובח ומזין. מתכון ללא גלוטן וללא רגשות אשמה, כי אין בו מרגרינה או תועפות מלח וסוכר. טעים לא פחות ממלוואח! ממכר בצורה בלתי רגילה. התחלתי להכין לעצמי כמעט כל יום. הטף הוא מזון על שמכיל בכמות יפה המון מינרלים חשובים כמו ברזל.

זוהי ארוחה שמספיקה לשני ילדים או למבוגר רעב מאד.

 

המצרכים:

כוס קמח טף, רצוי כהה – הכי זול אצל יצחק (ידידי מהעדה אתיופית) ברח’ שוהם 13, בשוק נתניה (‘יאסו טעמים’).

חצי כוס קמח ללא גלוטן (קונדיטור)

כוס וחצי מים

חצי כפית מלח

קורט פלפל שחור טחון

חצי כפית גבישי שום

כפית עד 2 כפיות בצל מיובש

תרסיס שמן זרעי ענבים

 

הכלים: 

כף

כפית

ספל

קערה

מחבת בינונית או גדולה

צלחת הגשה

צלחות כמניין הסועדים

מרית

 

אופן ההכנה:

מערבבים חומרים יבשים ואז מוסיפים מים ובוחשים היטב עד להיעלמות כל הגושים.

מרססים שמן במחבת מחממים אותה על חום גבוה של להבה בינונית. כשהשמן חם יוצקים בכף רגילה מעין לביבות או פנקייקס קטנים ומשטחים אותם מעט. אחרי כדקה נוצרות בועיות קטנות ואז הופכים בעזרת מרית לצד השני לעוד דקה או שתי דקות. מוציאים במרית אל צלחת ההגשה. רצוי לרסס מעט שמן לפני יציקת חדשים אבל לא חובה.

נכון שטעים?

בתיאבון.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני ילדים

פנקייקס (מחבתיות)

אזהרה: זהו מתכון ממכר. מדד מקדם הטריפה גבוה מאד. טכנית אמורים להיות בסוף התהליך מעל 20 פנקייקס. בפועל נשארים הרבה פחות…. זהו ממתק שניתן לשדרג

קראו עוד »