קרפ ללא גלוטן

כשמכינים בביתנו קרפ – את הריח מריחים בכל השכונה.

מדד מקדם הטריפה גבוה ביותר. הקרפ המוכן אינו מצליח להגיע לצלחות כי הוא נחטף ישר מהמחבת.

מטופלי היקרים- אם אמרתי לכם שאסור לכם סויה תאכלו את הקרפ עם מלית אחרת כמו ריבה עם מעט פקאנים קצוצים גס.

המצרכים:

6 ביצים גדולות

חצי כוס שמן זית (או שמן זרעי ענבים)

2 כוסות קמח ללא גלוטן (אנו משתמשים ב/קונדיטור’)

חצי כוס קמח אורז מלא

2 כפות סוכר פירות או סוכר קנים

2 כפות סירופ מי זהר (לא חובה. ניתן להכין כמו סירופ של מי  ורדים רק עם תמצית של מי זהר. אם אין – שימו 6 טיפות תמצית זהר ו- 2 כפות סוכר נוספות)

4 כוסות מים

תרסיס שמן זית (או שמן זרעי ענבים) או נייר מגבת עם מעט שמן לשימון המחבתות

מלית (למי שרוצה):

5 כפות גבינת סויה

כף ריבה כהה – ריבת אוכמניות או שזיפים (100% פרי ללא סוכר) או כף דבש

חופן פקאנים קצוצים גס (לא חובה)

 

הכלים:

2 כפות

כוס

מצקת

קערה גדולה

מטרפה

2 מחבתות גדולות (אפשר גם עוד מחבת אחת קטנה)

מרית

צלחת גדולה או מגש להגשה

קערית לערבוב המלית

1 נייר סופג או תרסיס שמן

 

אופן ההכנה:

מערבבים חומרים יבשים בקערה ומוסיפים רטובים. טורפים בעזרת מטרפה (או במערבל).

מחממים מחבתות משומנות עם נייר ספוג בשמן או לרסס שמן מתרסיס. משאירים  על אש בינונית (אם הקרפ נשרף מהר להקטין אש לבינונית נמוכה).

בעזרת מצקת יוצקים מעט מהבלילה למחבת ומטלטלים את המחבת כדי לקבל קרפ שטוח ודק ככל הניתן (שהבלילה תתפרש על כל שטח המחבת). כשהשוליים קצת מתעגלים ומשחימים הגיע הזמן להפוך את הקרפ.

לאחר שתציצו ותראו שגם הצד התחתון השחים מעט – זה מוכן. הוציאו את הקרפ המוכן אל המגש/הצלחת.

זה טעים בלי כלום, אבל אם רוצים ניתן למרוח גבינת סויה מעורבבת עם ריבה בצבע כהה כמו ריבת אוכמניות או שזיפים כמודגם בתמונה העליונה. במקום זה אפשר לשים יוגורט סויה עם פירות יער של תנובה. אפשר לשים דבש במקום ריבה או רק ריבה עם פקאנים קצוצים גס.

חופן פקאנים קצוצים גס יכולים להוסיף המון טעם למנות. פזרו מעל לגבינת הסויה עם הריבה ותהנו.

 

בתיאבון.

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח