אורז סגול כתום

זהו מתכון בקלי קלות לאורז מיוחד וצבעוני שמתאים למבוגרים וגם מפתה מאד עבור ילדים. הצבע הסגול של האוכמניות משתלב יפה עם הכתום של הזעפרן (מיוחסות לו סגולות של משמח אנשים ועושה מצב רוח טוב). משקיענים? קטפו פרחי אמנון ותמר לא מרוססים בצבעי כתום סגול, והניחו פרח אחד או כמה פרחים מעל לכל מנה לקישוט.

 

המצרכים:

3 כוסות אורז לבן (השתמשנו ב’שחרזד’)

5 כוסות מים

5 כפות (כי מתקשה בחורף) או חצי כוס (בקיץ השמן נוזלי) שמן קוקוס מכבישה קרה

כפית וחצי מלח

2 קמצוצי זעפרן (כלומר פעמיים מה שתפסתם עם אגודל ואצבע מורה)

שליש כפית פלפל שחור טחון (או יותר אם רוצים פיקנטי)

2 כפות בצל מטוגן מיובש

חופן קטן של אוכמניות מיובשות (ללא חומר משמר וללא סוכר). מנסיוני, אם תשימו חופן גדול לא בטוח שבני הבית ישמחו, בבחינת כל המוסיף גורע.

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר בינוני על אש גבוהה. מוסיפים מלח ופלפל. שוטפים את האוכמניות. בוררים ושוטפים היטב את האורז, לפחות 5 שטיפות. מוסיפים אורז לסיר אחרי רתיחת המים, ובוחשים מעט כדי שלא ידבק לתחתית הסיר. מחכים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה. מוסיפים בצל מטוגן, זעפרן ואוכמניות. בוחשים מעט רק עד לערבוב החומרים. אחרי כרבע שעה מקפיצים את האורז עם מזלג מלמטה למעלה. ושוב אחרי עוד רבע שעה. כעבור 45 דקות האורז מוכן. כדאי להשאיר מכסה סגור למשך 10 דקות נוספות ואז לאכול.

בתיאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח