אפרוחי ממליגה צהובים (20 כדורים קטנים)

המצרכים:

2 וחצי כוסות מים
כוס קמח תירס (בצבע צהוב ולא קורנפלור לבן ולא קמח דק לעוגה אלא קמח לפולנטה)
חצי כפית מחוקה (שטוחה) מלח
חצי כפית כורכום (לחיזוק הצבע הצהוב)
2 כפות שמן קוקוס מכבישה קרה או שמן זית כתית מעולה
תוספות אפשריות: 2 כפות ריחן מיובש טחון או ריחן טרי קצוץ דק, 3 שיני שום כתושותחתולי ממליגה
הכי כדאי: להכפיל כמויות לפי מספר הסועדים. בערך חצי כוס קמח תירס לכל סועד רעב.

 

הכלים:

סיר בינוני (של 4-3 ליטר)
תרווד (רצוי מעץ)
כף
כפית
סכין
צלחת גדולה +צלחות כמספר הסועדים
2 כוסות

 

אופן ההכנה:

בצלחת גדולה בודקים היטב שבקמח התירס אין חרקים או “הפתעות” כמו אבן קטנטנה.

שמים מים, שמן, כורכום ומלח בסיר מכוסה על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. מודדים בכוס יבשה קמח תירס. כשרותח הסיר משאירים אש גבוהה, מסירים מכסה, ומכניסים בזרזיף עדין את קמח התירס תוך כדי בחישה מהירה.  כדאי שאחד יזרזף קמח תירס, בעוד האחר בוחש מהר ומחזיק בידית הסיר כדי שלא יזוז ממקומו על הגז. בגמר הזירזוף, להנמיך את האש ולהמשיך לבחוש. לאט לאט העיסה נפרדת מדפנות הסיר והופכת למעין בצק דביק. להמשיך לבחוש כדקה. אם נוצרו גושים, יש למעוך אותם עם הכף אל דפנות הסיר. זהירות! לפעמים הדייסה מבעבעת וניתזת החוצה. כעבור דקה של ערבוב יש לכבות אש ולהשאיר את העיסה בסיר מכוסה לחמש דקות. להסיר מכסה ולחכות שהעיסה תתקרר למצב בו היא עדין חמה אך לא שורפת את הידיים. אפשר לטרוף במצב הדייסתי ואפשר לקרוץ ממנה כמו מתוך בצק כדורים באיזה גודל שרוצים ולשים בצלחת גדולה. הכי כדאי כדורים בגודל עגבניית שרי או מישמש. ככה יש 20 כדורים לפחות ואפשר לעצבם בצורה של אפרוחים. אם מחכים לקרור מלא הכדורים קצת מתפוררים ולא נראים כדוריים לגמרי. אנו עיצבנו עיניים מקליפת מלפפון, כרבולת ומקור מגזר.

אוכלים עם או בלי תוספת מעל. אפשר להכין סעודת בריאות צבעונית: לצלות נתחי ירקות (כרובית, קישוא, פלפל אדום/ירוק/צהוב, בצל סגול/לבן וכו’) בתנור או במחבת בלי שמן ועם מעט מאד מים, ולאחר הצליה לשפד על שיפוד כמה נתחים צבעוניים כאלה, ובקצה השיפוד לנעוץ כדור ממליגה צהוב.

אפשר להכין ממליגה מתוקה עם סוכר פירות ותמצית וניל (או פשוט יותר עם סוכר וניל) אבל אנחנו אוהבים את הגרסה המלוחה מעט.

עוד אפשרות היא לשטח על מגש בצורה אחידה ואחרי שהממליגה נקרשת לקרוץ ממנה עיגולים עם כוס קטנה או צורות אחרות עם חותכני עוגיות. השתמשנו בחותכני ‘הלו קיטי’ וקישטנו בעיני קליפת מלפפון, שפתי גמבה אדומה, ובשפם מעירית. חתולי או פרפרי ממליגה ניתן לשים במרקPhoto030 ולקבל מנה מושקעת שהילדים ישמחו מאד לקבל.

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

תגובה אחת

  1. מתכון מצוין.
    הייתי שמה רק קורט כורכום ומוסיפה אבקת מרק עוף.

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני מבוגרים

לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם,

קראו עוד »
מתכוני מבוגרים

עוגת שיש קלה ומרשימה

המצרכים: 1/2 2 כוסות קמח ללא גלוטן (‘קונדיטור’) חצי כוס קקאו כוס סוכר קנים כף קינמון טחון 2 סוכר וניל 4 ביצים גדולות 1 וחצי כוסות מים

קראו עוד »
מתכוני מבוגרים

סלט ירוק

המצרכים: כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון

קראו עוד »