ביצים כבושות

מתכון בהשראת גיל חובב. אצלו ראיתי שניתן לכבוש ביצים ואימצתי את הרעיון. כך, בעיתות חירום, יש ביצה קשה זמינה ללא צורך בבישול.
מי שרוצה ביצים בצבע סגול לילך במקום ורוד בהיר ישים חתיכת סלק מקולפת בצנצנת ויקבל ביצים סגולות! מי שרוצה ביצים צהובות יוסיף בערך כפית קארי וחצי כפית כורכום. לביצים ירוקות אפשר להוסיף עלי סירפד טריים או חלוטים עם מי החליטה שלהם לצנצנת. אפשר לעשות כמה צנצנות בגוונים שונים. אח”כ להכין מזה פלטת ביצים צבעונית בסגנון ערבב ושלב.

 

המצרכים:

4 ביצים קשות קלופות

חומץ (בערך חצי כוס)

מים רתוחים שקוררו לטמפרטורת החדר (בערך חצי כוס)

כפית וחצי מלח

כפית זרעי חרדל

4 זרעי פלפל אנגלי

מסמר ציפורן

4 שיני שום קלופות שלמות

2 עלי דפנה

1 פלפל שטה קטן (חריף) – לא חובה

 

אופן ההכנה:

שמים בצינצנת זכוכית את הביצים. מוסיפים עד לגובה חצי מהצנצנת  מים ומוסיפים חומץ עד לחלקה העליון. מוסיפים תבלינים וסוגרים. תוך כשבוע בערך מוכנות הביצים לאכילה.

בתיאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח