גלילת וניל ופקאן (רולדה)

זוהי עוגת גלילה (רולדה) טעימה מאד ללא גלוטן.

המתכון הבסיסי שכלל קמח חיטה ניתן לי לפני 20 שנה מתלמידה יקרה שלי בשם ניצה. מאז עבר המתכון אצלנו המון שינויים.

 

המצרכים:

5 ביצים גדולות

כף שמן זית כתית מעולה או שמן זרעי ענבים מכבישה קרה ועוד מעט שמן לשימון ניר האפיה

קורט מלח

חצי כוס סוכר פירות + שקית סוכר וניל

2 כפות (אפשר גדושות) שקדים וזרעי דלעת וחמניה טחונים (למי שאין או רוצה לפשט את המתכון אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות קמח ללא גלוטן)

2 כפות גדושות קמח ללא גלוטן (אנחנו משתמשים בזה של 'קונדיטור' שהוא בעיקרו קורנפלור)

יוגורט עיזים 400 גר' (השתמשנו ביוגורט הסמיך של גבינות השומרון) – ראו בהמשך מתכון עם 2 מיכלי גבינת סויה תנובה לגרסת פרווה טבעונית

חבילת פודינג וניל

חופן גדול של פקאנים שלמים או שבורים לעיטור

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות. שמים נייר אפיה משומן על תבנית גדולה.

מפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים. את החלמונים מערבבים בקערית עם השמן.

מקציפים במערבל חלבונים עם קורט מלח במהירות נמוכה ואז עולה עד לגבוהה. כשנוצר קצף לבן בוהק ונוקשה מוסיפים סוכר פירות בהדרגה. אח"כ מוסיפים דרך מסננת בעירבול איטי יותר (מהירות בינונית) 2 כפות של שקדים וזרעים טחונים ו- 2 כפות קמח ללא גלוטן.

מוסיפים בקיפול (מילה מעצבנת שמביאה לי סעיף פסיכיאטרי) את החלמונים המעורבבים עם כף שמן ולתבנית. אופים על 180 למשך 10 עד 15 דקות. כשהבסיס לגלילה מוכן הוא מזהיב.

בינתיים מכינים ציפוי פשוט- מערבלים במערבל עם וו הקצפה יוגורט עיזים 400 גר' וחבילת פודינג וניל.

מקררים לטמפרטורת החדר את בסיס הגלילה. מורחים שכבה אחידה של כמחצית כמות הפודינג. מקלפים בעדינות רבה ובזהירות את בסיס הגלילה מנייר האפיה תוך כדי גילגולו.

מורחים עליה את המחצית השניה של הפודינג ומקשטים בפקאנים.

אפשר למרוח מעט ממרח שוקולד ללא חלב פרה על הגלילה ורק אז למרוח את הפודינג המוכן כדי לקבל 3 צבעים.

גירסה נוספת- למלא גלילה בפודינג וניל, ולציפוי להוסיף לשארית אותו פודינג כף קקאו ומעט סוכר וניל כדי לקבל ציפוי שוקולד. ככה מקבלים גלילה לבנה בציפוי חום כמו בתמונה משמאל. ניתן לעטר בפקאנים, בשוקולד צ'יפס, בדובדבנים ובכל מה שמתחשק.

גירסת פרווה- להמיס שקית ג'לטין בחצי כוס מים. לערבב עד להמסה מלאה של הג'לטין. להקציף פודינג וניל עם נוזל של אננס משומר.  אחרי קירור לטמפרטורת החדר

להוסיף לפודינג המוכן.  ולקשט בחתיכות של אננס ובחמוציות שלמות כמו בתמונה משמאל.

לגרסת פרווה נוספת וצמחונית- אפשר להכין פודינג וניל עם 2 מיכלי גבינת סויה בטעם טבעי כמו במתכון של

עוגת היער השחור אבל בלי הג'לטין.

עוד גרסת פרווה היא לצפות במוס שוקולד.

גרסת פרווה אחרונה היא לצפות בקרם וניל פרווה וטעים מאד שהוכן בתוך דקה:

פודינג וניל

1 גבינת סויה תנובה

1 גביע יוגורט סויה בטעם וניל של תנובה

1 קרם קוקוס (250 מ"ל) ללא חומרי שימור כמו AROY-D

אפשר להוסיף בערך חצי כפית או כפית גרד מקליפת לימון

 

מערבלים אותם יחד במערבל עם  וו הקצפה  או  בעזרת כף.

לקבלת קרם שוקולד: ניתן להוסיף 1 שקית סוכר וניל וכף או שתי כפות קקאו ולהקציף עוד כמה שניות.

למה לא מראש להקציף עם פודינג שוקולד? כי טעמו ירוד לעומת פודינג הווניל.

בהצלחה!

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מרקים

דוּר (6-4 מנות)

דוּר (הוגים אותו בשורוק) הוא משקה יוגורט פרסי. הכנו אותו בצורתו הקלאסית, והוספנו מעט מאד דברים למתכון הבסיסי. מקרר מאד את הגוף ומתאים במיוחד לימים

קראו עוד »

עוגת יוגורט סגולה-לבנה

זוהי עוגת יוגורט עם פקאנים וריבת פובידל. מתאימה מאד לשבועות. זמן הכנה נטו- 4 דקות. בחצי כוס מים רותחים ממיסים שקית ג'לטין אחת ובוחשים היטב. מחכים

קראו עוד »