דוּר (6-4 מנות)

דוּר (הוגים אותו בשורוק) הוא משקה יוגורט פרסי. הכנו אותו בצורתו הקלאסית, והוספנו מעט מאד דברים למתכון הבסיסי.

מקרר מאד את הגוף ומתאים במיוחד לימים החמים ביולי אוגוסט. בתרבות הפרסית (כמו בתרבות ההודית ובתרבות הסינית) יש חלוקה למאכלים קרים וחמים בלי קשר לטמפרטורה בה הוגשו. כאלה הם היוגורט והמלפפון.

 

המצרכים:

1 מיכל יוגורט עיזים 400 גרם (השתמשנו בזה של גבינות השומרון)

1 וחצי עד 2 כוסות מים

2 מלפפונים בינוניים או גדולים

1 בצל לבן קטן

2 שיני שום

כמעט כפית מלח מחוקה

כפית נענע מיובשת וטחונה

קורט פלפל שחור טחון (לא חובה)

חופן זרעי דלעת טחונים (כמות של כחצי כוס אחרי שטוחנים. לא חובה)

10 קוביות קרח (לא חובה)

 

הכלים:

כד בינוני

קערה בינונית

פומפיה

סכין

כף

כפית

כוס

כוסות וכפיות או כפות כמספר הסועדים

 

אופן ההכנה:

מקלפים את הבצל והשום. מגררים בפומפיה דקה את המלפפונים ואת הבצל לתוך הקערה. כותשים את השום במועך שום. מערבבים ביחד את כל החומרים והמשקה מוכן. מעבירים לכד ומגישים לשולחן או מוזגים לכוסות.

הפרסים האמיתיים מוסיפים למשקה קוביות קרח לכל סועד. למי שסובל מבעיית טחול מוטב לא לצרוך דברים קרים מאד, ולכן רצוי לוותר על קוביות הקרח. בתמונה ניתן לזהות 2 קוביות קרח קטנות. סימן שהיו לי אורחים פרסים… בתאבון!

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני ילדים

גלידת עיזים (3 עד 4 מנות)

פודינג טעים מאד בטעם של גלידת וניל מחלב עיזים שאכלנו פעם והחלטנו לשחזר ויהי מה. הצלחנו בגדול ובמקום להקפיא שמנו במקרר. פחות נזק לטחול! אכילת מזון

קראו עוד »