טורטיה כוסמת

מתכון טבעוני ללא גלוטן, מזין ומשביע ושקל מאד להכין. להשרות לילה שלם חצי קילו כוסמת ירוקה. בבוקר לשטוף (אני שוטפת כבר אחרי שעה של השריה ואז שמה מים חדשים ואיתם טוחנת). לטחון עם בערך 3 כוסות מים כפית מלח גדושה או פחות ורבע כפית פלפל שחור טחון. כדי שיהיה טעם הוספתי בצל לבן שלם. הכל בבלנדר. מחממים אש בינונית למחבת נון סטיק שניגבתי אותה בנייר עם מעט שמן זרעי ענבים. לשפוך מעט עם מצקת ולהזיז מחבת מצד לצד כדי לשטח את הבלילה. להפוך כשיש בועות וזה כבר כמעט מבושל מלמעלה. מתבשל די מהר. להתפעל מכמה שטעים !!!

תודה לאיריס מועלם על המתכון הפשוט שכבר הכרתי, אבל רק אחרי שנתנה לי לטעום ניסיתי בעצמי להכין. “לא מצליח אם מנביטים”, כך אמרה לי. “רק מחבת נון סטיק אחרת זה נדבק מאד”. והיא צודקת!

קיצור תהליכים: קונים קמח כוסמת ללא גלוטן ומכינים אותו דבר ללא השריה וללא טחינה. במקום בצל אפשר לשים כף שום כתוש או שום גבישי.

 

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח