גן עדן עכשיו – גם חולי צליאק יכולים ליהנות מכנאפה ועוד טבעונית!!!
לא עוד שיטוטים לראות ולהריח כנאפה מפתה וכשרה בכשרות בד"ץ בשוק מחנה יהודה עם חיטה וחלב פרה (כולל גרסת גבינת העיזים המכילה חלב פרה), אלא הושט הפה וטרוף אותה!
מדד מקדם הטריפה נמוך למרבה הפלא, כי ילדים לא מתלהבים מהממתק הזה.
מי שלא רוצה גבינה טבעונית יכול לשים גבינת כבשים/עיזים רכה כלשהי.
המצרכים:
חבילת אטריות אורז דקיקות (אטריות תאילנדיות 454 גר' של מזרח ומערב)
שמן קוקוס מכבישה קרה – לפחות 14 כפות (כשהוא נוזלי)
חבילת גבינת ריקוטה טבעונית של "משו משו" או גבינת קש פרווה (מתכון שלי לא טבעונית)
10 כפות סירופ מי ורדים (או מייפל או דבש או כל סירופ מתוק אחר)
פיסטוקים שלמים או גרוסים גס לקישוט
סיר בינוני עם מים רותחים
אופן ההכנה:
מכניסים את אטריות האורז למים הרותחים ומכבים את האש. אחרי כחצי דקה לרוקן מהן את המים (או לסנן). מניחים רבע מהכמות על מחבת בינונית בגודל צלחת. על זה פורסים פרוסות מגבינת הריקוטה. בערך חצי גבינה לכל כנאפה. מניחים רבע מכמות האטריות מעל לגבינה. מזלפים לפחות 4 כפות שמן קוקוס מעל לכל מכסים את המחבת, ומדליקים אש גבוהה ואחרי דקה מנמיכים. כעבור כמה דקות נשמעים רחשי פצפוץ ומעט חריכה. זה הזמן להפוך בזהירות רבה את הכנאפה לצד השני. לזלף עוד 3 כפות שמן לפחות (אנחנו שמנו יותר), לא לכסות במכסה, ולבשל על אש נמוכה עוד כמה דקות. הכנאפה מוכנה כשהיא מעט משחימה. האטריות צריכות להיות קריספיות ומתפצפצות בפה.
ככה עושים סיבוב שני עם יתרת החומרים. מתקבלות 2 צלחות כנאפה מפתות וטעימות. שמים בצלחת הגשה ומפזרים מעל סירופ ורדים (3 עד 5 כפות בערך לכל כנאפה) וגם מעט פיסטוקים (המקפידים על הפרטים יקלו אותם קודם או יקנו פיסטוקים קלופים וקלויים ללא מלח).
בתיאבון.