לחמניות 5 דקות (10 לחמניות)

חזרתם כעת מטיול ואין מה לאכול בבית? הילד חולה צליאק ורעב ואין זמן להכין פשטידה או תבשיל בבישול ארוך? אל דאגה, ב- 5 דקות ניתן להכין ארוחה מהירה.

הלחמניות הטעימות ביותר הן עם קמח חומוס אבל גם עם קמח כוסמת (למי שרגיש לחומוס) טעימות מאד ובטעם פלאפל הודות לכמון.

האם אפשר גם בתנור? בודאי! רק לוקח יותר זמן. טרם ניסינו לאפות בתנור. מי שניסה מומלץ לדווח כמה זמן (יש להניח שבטמפרטורה של 180 מעלות בתנור שחומם מראש לכ- 25 דקות).

 

המצרכים:

1/2 עד 2/3 כוס קמח כוסמת (או קמח חומוס, או קמח תירס דק. עדיף קמח תירס לבן שעבר עיבוד כך שייספג)

אזהרה לחולי צליאק- יש לברור היטב את הכוסמת כדי שלא יסתנן פנימה גרגר שעורה (גלוטן) ולטחון לבד במטחנת תבלינים ביתית. ניתן לשמור במקרר קמח טחון מוכן לשימוש בכל עת ונקי מחרקים.

כף קמח ללא גלוטן

3 ביצים

3 כפות שמן זרעי ענבים +כף אחת לשימון מחבת

1/4 כפית פלפל שחור טחון

2/3 כפית מלח

1/4 כפית כורכום

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית  גבישי שום

1/4 כפית אבקת סודה לשתיה

כפית חומץ (אנו משתמשים רק בסינתטי)

 

הכלים:

מחבת – רצוי עם מכסה

מרית

קערה

כף

כפית

כוס

צלחת גדולה או כלי שטוח אחר להגשה

 

אופן ההכנה:

משמנים מחבת עם כף של שמן זרעי ענבים.

מערבבים חומרים יבשים חוץ מאבקת סודה לשתיה, מוסיפים חומרים רטובים ובוחשים.

מחממים את המחבת על אש גבוהה. מוסיפים לבלילה אבקת סודה לשתיה מומסת בכפית חומץ ובוחשים היטב. כשהמחבת חמה (שמים יד מגבוה מעל למחבת ומרגישים חום חזק, זהירות לא לשרוף את השמן) באמצעות כף יוצקים על המחבת לחמניות קטנות בצורת אליפסה בגודל הכף (בערך 4 ס”מ על 3 ס”מ). רצוי לכסות עם מכסה לכמה שניות. אחרי שמזהיבות בעזרת מרית, תוך כדי החזקת הידית של המחבת שלא תזוז, הופכים את הלחמניות לצד השני (אם יש סימני חריכה חומים להנמיך אש). שוב – רצוי לכסות עם מכסה לכמה שניות. לחמניה שהזהיבה משני הצדדים יש להוציא בזהירות עם המרית ולשים בצלחת או בכלי ההגשה.

כדאי למרוח על כל לחמניה ממרח שום ועשבי תיבול (חמאה טבעונית) ואפשר גם ממרח קשיו או ממרח פריקסה.

בתאבון!

הפוסט הבא
הפוסט הקודם

כתיבת תגובה

אנחנו לא נשתף את כתובת המייל שלך עם אחרים. שדות חובה מסומנים *

שלח

 

מתכוני מבוגרים

לחם ללא גלוטן

אינספור נסיונות העלו מתכון מנצח, אוורירי ומהיר הכנה, שבבסיסו 4 כוסות קמח ללא גלוטן (בבסיסו זה קורנפלור) ועוד 3 כוסות של זרעים מזינים טחונים לבחירתכם,

קראו עוד »
מתכוני מבוגרים

סלט ירוק

המצרכים: כוסמת ירוקה מושרית במים לשעתיים או נבוטה (כדי להנביט לא משרים ללילה כמו קטניות אלא רק לשעה. מעבירים למסננת ומשאירים ללא מים לילה שלם בארון

קראו עוד »